Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 27.01.2014.
12:49 >> 14:41h
Srna, Beta A

Ivanović priveden zbog ratnog zločina?

U toku je saslušanje predsednika Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" (SDP) Olivera Ivanovića u Stanici policije u južnom delu Kosovske Mitrovice, rečeno je Srni u SDP-u.

Priveden kandidat Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović
 

Građanska inicijativa "Srbija, demokratija, pravda" (GI SDP) demantovala je da je lider te stranke Oliver Ivanović priveden i navela da se Ivanović kao odgovoran građanin odazvao na poziv Euleksa da da izjavu.

"Ovo pozivanje (Ivanovića da da izjavu) apsolutno ima političku svrhu u cilju stvaranja ravnoteže sa hapšenjima u albanskoj zajednici. Ipak nesumnjivo je da za cilj ima i izazivanje straha i nestabilnosti u celokupnoj srpskoj zajednici na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju GI SDP.

Kako mediji prenose, prema nepotvrdenim informacijama, Ivanović je pozvan na saslušanje povodom navoda prištinskog lista "Koha ditore" iz 2011. godine o tome da se u dosijeu UNMIK-a o ubistvu deset Albanaca na severu Mitrovice 2000. medu osumnjicenima pominje i njegovo ime. Ivanović je tada te navode odbacio kao besmislene i neosnovane i podsetio da je taj slučaj istraživan 2002. godine, ali da je
tužilac UNMIK-a odustao od podizanja optužnice.

Portparol Euleksa Irina Gudeljević izjavila je da tužilac, u okviru akcije koju je ta misija sprovela na severu Kosova, ispituje jednu osobu u vezi sa ratnim zločinima.  

Agenciji Beta je rekla da u skladu sa propisima misije ne može da otkrije identitet privedene osobe, ali je dodala da tužilašto ispituje jednu osobu u vezi sa eventualnim ratnim zločinom.

"Nakon jutrošnje akcije Euleksa, jedna osoba je na ispitivanju koje obavlja tužilac iz  kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosova u vezi sa navodno počinjenim ratnim zločinom", rekla je Gudeljević agenciji Beta.
 

U Kosovskoj policiji tvrde da je reč o akciji koju sprovodi Euleks i da su oni samo uključeni u tu akciju.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 27.01.2014. 13:14
Да ствар приближимо истини, северни део Косовске Митровице је одбранио сада пок.Драган Јовановић-Чуља. То сви знају осим оних који то неће да знају. Глани удар је он са својом групом поднео и одбио све нападе шиптарске руље потпомогнуте војнцима КФОР.Када је постало мање потрено његово присуство намосту и почела општа пљачка, организовано је хапшење Чуље и он је отеран у Краљевоо где је преминуо.
Ponedeljak 27.01.2014. 13:27
Да није учествовао у смакнућу свога кума, пре неки дан,,,,,
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online