Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 05.02.2014.
09:07 >> 11:05h
Srna A

Nastavljen progon Srba: Bivši pukovnik završio kao Ivanović

Pripadnici Euleksa uhapsili su u Kosovskoj Mitrovici Dragoljuba Delibašića, penzionisanog pukovnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, koji je osumnjičen za više krivičnih dela tokom 1999. i 2000. godine.

 

- Delibašić je uhapšen u utorak uveče i određen mu je pritvor, a tereti se za ista krivična dela kao i uhapšeni lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović - rekao je Srni advokat Dejan Vasić.


Vasić je dodao da postoji mogućnost da će Delibašić biti optužen za ratni zločin i ubistvo najamanje jednog Albanca u posleratnom periodu. Za ista krivična dela optužen je i Ivanović, kojem je određen jednomjesečni pritvor.

Tužilaštvo potvrdilo hapšenje Delibašića

Specijalno tužilaštvo Kosova potvrdilo je da je na severu Kosova uhapšen Dragoljub Delibašić i navelo da se on tereti za podstrekivanje na ubistva i pokušaj ubistva Albanaca u saizvršilaštvu sa liderom SDP Oliverom Ivanovićem.


U saopštenju se navodi da se Delibašić dobrovoljno prijavio u Lešku, na severu Kosova, pred glavnim tužiocem Specijalnog tužilaštva Kosova. On je kasnije uhapšen po nalogu međunarodnog tužioca iz Specijalnog tužilaštva.


Dodaje se da je on osumnjičen da je kao komandir policije u Mitrovici 1999/2000. godine podsticao na ubistva i pokušaj ubistva Albanaca, u saučesništvu sa Oliverom Ivanovićem, tadašnjim navodnim vođom "Čuvara mosta".
 

Pročitajte još:

Oliver Ivanović

* Ivanović priveden zbog ratnog zločina?

* Zovu na izbore, a kandidat u zatvoru

* Olivera otpisao i Beograd

* EU, V. Britanija i SAD u šoku zbog Ivanovića

POVEZANE VESTI

Sreda 05.02.2014. 09:17
Zahvalite te se Izdajnicima iz Beograda!!On vam je to sve omogucio,pogotovo uz vasu Pomoc!!Sta ste vi mislili kad ste Patriotima zabijali Noz u Ledja???
Sreda 05.02.2014. 11:56
Kadija te tuzi,kadija ti sudi!Tako nam i treba, a mi i dalje lizemo evropsko-pederska dupeta i pristajemo na svakakve ucene,a ovamo to boze nesto pregovaramo!
Sreda 05.02.2014. 13:46
DAČIĆU VUČIĆU NIKOLIĆU!!!PROKLETI BILI DOK VAM JE KOLENA SAV VAŠ POROD DA ZAVRŠI U KAZAMATAMA DA NE VIDE BELOG DANA.SVE JE OVO VAŠ PROIZVOD GDE STE SADA DA PREKINETE SVAKI MOGUĆI KONTAKT SA TOM EVROPOM DOK NE OSLOBODE OVE LJUDE KOJI SU KRVARILI NA MOSTU I SAČUVALI SEVER KOSOVAMZNAMO IDU REDOM BIĆE HAPŠENJA I HAPŠENJA A OVA VELEIZDAJNIČKA TROJKA TVRDI DA JE POSTIGLA ISTORIJSKI USPEH AKO JE ZA NJIH USPEH ŠTO ZATVARA I PREDAJE SRBI BORCE ŠIPTARIMA NA MILOST I NEMILOST A JESTE ONDA SRBINE PROBUDI SE DOK NAM NE BUDE KASNO,
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online