Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 04.03.2014.
20:03
J. L. Petković - Vesti A

ROSU uhapsila petoro ljudi

Pripadnici specijalne policije Rosu uhapsili su četiri pripradnika Kosovske policije u Štrpcu i jednog službenika Nacionalnog parka sa objašnjenjem da je potrebno da daju izjave. Privedeni su policajci Dejan Stevanović, Radiša Jovanovića, Dragan Marković i Dejan Jorgović, kao i šumar Dragutin Ivanović.

Akcija pripadnika ROSU u opštini Štrpce
 

Predsednik Privremenog organa opštine Štrpce Ivana Redžić kaže da je oko 70 pripadnika Rosu policije učestvovalo u jutrošnjoj akciji. Srbi, meštani te opštine su uznemireni i uplašeni, dodaje on, a oko stotinu njih se sakupilo pred zgradom opštine očekujući bar neki odgovor, kaže Redžić.


''Bilo je kao na filmu. Pojavili su se sa fantomkama, pod punom ratnom opremom, i u cik zore upali u kuće, razvaljujući vrata. Preplašili su su sve, i istraumirali decu. Sa uporenim puškama u ukućane, su pričali da ih pozivaju na informativni razgovor. Ko se još tako poziva na razgovor? I još umesto u policijsku stanicu u Štrpcu, odveli su ih u Uroševac'', kaže Redžić.


On dodaje da su policajci ROSU iznosli dragocenosti iz kuće, a da porodicama nisu dali nikakv papir o tome šta su im oduzeli.


''Iz kuće Laze Lazića odneli su oko 15.000 evra iz kuće, koji se od 1. decembra nalazi u pritvoru. Novac je bio namenjen za njegovu odbranu i kauciju. Hteli su da uzmu i zlato, ali njegova majka to nije dala. Iz kuće Dragana Markovića su uzeli oko 5000 evra, a da isto nisu dali nikakav papir da su mu to dali'', podvlači Redžić.


On objašnjava da i da je ROSU policija postavila i tri punkta na Brezovici, Vrbeštici i Gotovuši, kao da su u akciji koristili i pse.


''Aposlutno nemamo nikakvo objašnjenje zašto su privedeni. Oni nikada ranije nisu bili pozvani na razgovor. Reč je o policajcima koji su 10 godina u Kosovskoj policiji, a Dejan Stevanović je čak bio i nagrađivan. Građani naše opštine su strašno uznemireni'', ističe on.


Osim hapšenja i pretresa kuća jedinica Rosu upala je i u prostorije Republičkog Fonda za zdrvstveno osiguranje u Štrpcu, kancelariju Direkcije za izgradnju i odeljenje opštinskog suda iz Kosovske Mitrovice u Štrpcu.

POVEZANE VESTI

Utorak 04.03.2014. 21:06
Nema da brinete. To je samo film "Kosovske integracije", a vama je pripala cast da ga gledate iz prvog reda...
Sreda 05.03.2014. 06:06
Sta kaze Dacic na to da njegovi pregovoraci i pajtasi maltretiraju Srpski narod na Kosovu.Odgovoricu umesto njega Eu pregovori nemaju alternativu pa makar to radili usred Beograda.Popisam ti se na karakter kao coveka i politicara kada si svoju decu i porodicu zbrinuo a za druge baz te briga.
Utorak 04.03.2014. 22:30
pripadnici KOSOVSKE policije?tako zavrsavaju izdajnici.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online