Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 14.03.2014.
14:02
Z. Gligorijević - Vesti A

Žandarmu 40 godina za ubistvo dijasporca

Aleksandra Krstića (34), pripadnika Žandarmerije, Viši sud u Kraljevu osudio je na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina za ubistvo i spaljivanje našeg zemljaka iz Švajcarske Srđana Tomića (27), rodom iz Lozovika kod Jagodine i Aleksandra Nedeljkovića (29).

Osuđeni: Aleksandar Krstić i Ivana Radivojević

- Malo ti je to, Krstiću! Okreni se da me pogedaš u oči - uzviknuo je Srđanov otac Milisav, iz Ekublana kod Lozane, gde je i unijeni momak živeo i radio 14 godina.


Goran Dabića (23) osuđen je zbog pomaganja žandarmu posle zločina na sedam godina i 10 meseci. Žandarmova žena Ivana Radivojević (28) kažnjena je sa na dve i po godine, jer mu je pomagala da prikrije zločin. Krstiću i Dabiću je produžen pritvor do pravosnažnosti presude, dok je Radivojevića puštena kući da čeka poziv na robiju.


Da podsetimo, Žandarm je Nedeljkovića ubio jer nije mogao da mu vrati dug. A još na saslušanju za Srđana je rekao da je kolateralna šteta.Naime, Nedeljković je zamolio Srđana da ga odveze do kod žandarma u Kragujevac.


Milisav ponavlja da je i maksimalna kazna mala za Krstića, a ogorčen je na kazne za Dabića i Radivojevićevu.

Kletva majke

Koviljka Jovičić, majka pokojnog Srđana, samo je poželela da Radivojevićeva dobije dete i da doživi isto.
- Pokušaćemo da apelujemo na Skupštinu da izmeni Krivični zakonik kako bi kazne za ovakva dela bile povećane. Krstić, i oni koji počine slična dela, trebalo bi da dobiju doživotnu ili kaznu od 100 godina. Ogorčena sam na kazne za Dabića i Radivojevićevu.

- Borićemo se da njihove kazne budu budu povećane. Ovo je bruka za sudstvo. Žena je donela benzin, a Dabić mi je zapalio dete. Pa on je bio na mestu zločina i mogao je da ga spreči, a dobio je tako malu kaznu - kaže Milisav za "Vesti".


On kao i Srđan ima švajcarsko državljanstvo, pa je odlučan da tuži Srbiju. Kaže da se nada odšteti, a ali da će uzeti samo da pokrije svoje troškove, a ostatak će pokloniti u humanitarne svrhe.

Njegov advokat Milovan Stojanović takođe je nezadovoljan malom kaznom za pomagače. On je dodao da je tokom suđenja dokazano da su Dabić i Radivojevićeva od početka učestvovali u pripremanju i izvršenju zločina zbog čega će se žaliti na presudu protiv njih.


Peđa Milutinović, Krstićev branilac, takođe je najavio žalbu. Naime, on tvrdi da je ubistvo posledica i Nedeljkovićevog zelenašenja.

Pročitajte još:

* Žandarm ih spalio zbog 8.000 evra

* Sahranjeni mladići za čiju smrt je osumnjičen žandarm

* Žandarmu 40 godina zatvora za dvostruko ubistvo


- Pošto je kazna maksimalna, ne ostaje mi ništa drugo do da se žalim - zaključio je Milutinović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online