Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 06.04.2014.
09:08
Blic A

Šarić ucenjuje Specijalni sud

Darko Šarić neće iznositi odbranu o trgovini kokainom dok sud ne odluči o prisluškivanim razgovorima.

Postavlja svoje uslove na suđenju: Darko Šarić 

- Podnećemo zahtev da se iz dokaza u postupku za šverc kokaina izuzmu presretnuti razgovori i poruke, jer smatramo da su prikupljeni na nezakonit način. Šarić neće iznositi odbranu sve dok sudsko veće ne odluči o tom našem predlogu - kaže za “Blic” Radoslav Baćović, Šarićev advokat.


Šarić je na ročištu 24. marta, kada se prvi put pojavio u sudnici, rekao da nije spreman da odgovara na pitanja suda, tužilaštva i odbrane. Najavio je, ipak, da će se pripremiti.
 

Kodna imena

Za optužene članove grupe Darka Šarića je bila propisana posebna mera nadzora koji se vodio pod kodnim imenima. Na primer, prisluškivanje telefonskih razgovora između Šarića i Nebojše Joksovića, koji je sada svedok saradnik, nazvano je “Maroder 36”.

- Nisam kriv. Droga nije moja. Po savetu svog advokata neću da odgovaram na pitanja. Biću spreman kasnije - naglasio je tada Šarić, ali je u međuvremenu odustao od iznošenja odbrane.


Zamenik tužioca Saša Ivanić kao dokaze na poslednjem ročištu priložio je šifrovane SMS poruke koje su optuženi razmenjivali prilikom prebacivanja 2,2 tone kokaina zaplenjene u Urugvaju 15. oktobra 2009. u akciji “Balkanski ratnik”. Sudu je takođe predočena SMS i internet prepiska o prebacivanju tone kokaina iz Argentine na sever Italije.


Značenje i sadržaj tih poruka objasnio je još na početku sudskog postupka svedok saradnik Draško Vuković. Inače, u svim optužnicama za krijumčarenje kokaina navedena je po tačnom vremenu komunikacija optuženih. Tužilac je odgovarajući na primedbe odbrane isticao da su ovi presretnuti razgovori i SMS komunikacija prikupljeni u skladu sa zakonom.

Darko Šarić

Pročitajte još:

* Šarić negira pranje novca, traži odlaganje suđenja

* BIA tajno pretresala Šarićeve stanove

* Dokazi tužilaštva o prihodima i rashodima Šarića


Odbrana ostalih optuženih, kao i bivši branilac Šarića Zdenko Tomanović ranije su tražili da se iz spisa izuzmu transkripti razgovora. Tročlano sudsko veće Specijalnog suda još nije odlučivalo o tim zahtevima.

Uhapšen član slovenačke grupe

Anes Selman (31), član slovenačkog ogranka grupe Darka Šarića, uhapšen je u BiH, gde je pobegao da bi izbegao izdržavanje kazne zatvora od 15 godina za šverc kokaina.
- Selman je uhapšen zbog krivičnih dela povezanih sa zloupotrebom narkotika. On je u pritvoru u BiH, a tek kada je uhapšen, saznalo se da je Slovenija za njim raspisala Interpolovu poternicu - saopštio je Drago Mengelija, predstavnik slovenačke policije za pitanje kriminala.
Selman, koji ima državljanstvo BiH i Slovenije jer je rodom iz Prijedora, bio je uhapšen u Sloveniji tokom akcije “Balkanski ratnik” i osuđen na 15 godina zatvora.
Slovenija je u BiH poslala zahtev da Selman kaznu zatvora od 15 godina za šverc kokaina služi u BiH.

 

POVEZANE VESTI

Nedelja 06.04.2014. 09:50
Од смрада продаје дроге већи смрад се шири од политичара који нам обећавају лепу будућност а наплаћују рекет нарко дилеру за политичку заштиту ! Они су највећи криминалци ! Шарићу дати споразум да би се коначно корумпирани политичари нашли иза браве јер су смртоносан отров у овој држави !
Nedelja 06.04.2014. 10:55
Kakva je ovo bleskasta, budalasta faca, samo ga pogledajte. Jedna rođaka mi je učila s njim u gimnaziji, i kaže da je izuzetno inteligentan. On je pravi dokaz da spoljni izgled umije da prevari.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online