Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 06.06.2014.
16:22 >> 17:36h
Srna A

Podignuta optužnica za ubistvo Ćuruvije

Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije podiglo je optužnicu protiv četvorice bivših pripadnika Državne bezbednosti zbog sumnje da su "iz niskih pobuda" ubili novinara i vlasnika lista "Dnevni telegraf" Slavka Ćuruviju - potvrdio je SRNI tužilac Miljko Radisavljević.

Optužnica posle 15 godina: Slavko Ćuruvija, ubijeni vlasnik "Dnevnog telegrafa"
 

Optuženi su tadašnji načelnik Resora DB Radomir Marković, načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić i pripadnici tog resora Ratko Romić i Miroslav Kurak.

Radisavljević je rekao da su oni optuženi za krivično delo teško ubistvo i da Markovića terete da je to delo izvršio u podstrekavanju, a ostali su optuženi kao saizvršioci.

NUNS pozdravio podizanje optužnice za ubistvo Ćuruvije

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) izrazilo je zadovoljstvo zbog podizanja optužnice za ubistvo novinara i vlasnika lista "Dnevni telegraf" Slavka Ćuruvije. "NUNS očekuje da se u postupku dokazivanja optužnice dođe i do nalogodavaca tog teškog zločina čije rasvetljavanje već deceniju i po predstavlja veliki ispit za veoma sporo demokratsko sazrevanje
srpskog društva", piše u saopštenju NUNS-a.

Slavko Ćuruvija ubijen je 11. aprila 1999. godine na ulazu u zgradu u centru Beograda gde je živeo, a ubica je u njega ispalio 17. hitaca, uključujući i hitac u glavu.

Marković je u zatvoru u Požarevcu, dok su Romić i Radonjić uhapšeni 13. januara od kada se nalaze u pritvoru, a Kurak nije dostupan pravosudnim organima i za njim je raspisana međunarodna poternica.

Istraga je počela u januaru ove godine i tokom nje je saslušano nekoliko desetina bivših pripadnika DB, porodica ubijenog novinara, pripadnici zemunskog klana i više bivših funkcionera.

Ključni svjedok u ovoj istrazi je nekadašnji komandant Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija koji u požarevačkom zatvoru izdržava kaznu od 40 godina zatvora, kao i još dva lica čiji identitet nije saopšten iz bezbednosnih razloga.

POVEZANE VESTI

Petak 06.06.2014. 16:41
NI MALO GA NIJE STETA ! MENI JE ZAO STO I ONAJ SMRAD STO JE BIO VIKTORIJIN ADVOKAT NIJE KRKNUT ODMAH PA I DJINDJIC JER U OVOM STAVU TREBA POVESTI ISTRAGU I PROTIV PILTA I PA ODBRANE STO SU RUSILI ZLIKOVACKE AVIONE ! SRAMOTA JE SADA NAKON TOLIKO GODINA ISTRAZIVATI SMRT I UBISTVO ZLOTVORA KOJI JE PRIZIVAO ZLIKOVCE DA BOMBARDUJU SRBIJU I UBIJENO DJUBRE JE UBIJENO U JEKU BOMBARDOVANJA ! STIDITE SE !
Petak 06.06.2014. 19:27
Svakog izdajnika svoje zemlje treba UBITI KAO PSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Petak 06.06.2014. 16:29
Нешто ми се јавља да ће резултат истраге гласити: Ћурувију убио HAARP .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online