Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Subota 21.06.2014.
10:00
Telegraf A

Ameri: Prava istina o Kosovu? OVK je kidnapovala Srbe i vadila im organe!

Američki novinari Majkl Montgomeri i Stiven Smit, doputovali su na Balkan da istraže posleratno stanje na Kosovu. Njihovo istraživanje iznelo je na svetlost dana dokaze koji ukazuju na povezanost Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) i krimi-grupa koje haraju crnim tržištem. Ovi dokazi ukazuju na to da kraj rata ne znači nužno i kraj ratnih zločina.

Američki novinari Majkl Montgomeri i Stiven Smit doputovali na Balkan da istraže posleratno stanje na Kosovu: Srbi su jednostavno nestajali...
 

- Došli smo na Kosovo odmah posle rata, fokusirajući se na jedno selo u kome je jedna  paravojska počinila stravičan masakr. Ali, ono što smo zatekli na putu samo mesec dana posle rata jeste da zločinima nije bio kraj. Kada je NATO proterao srpsku vojsku, a etnički Albanci se vratili na Kosovo, ratni zločini po prestanku rata su nastavljeni, a njih su činili Albanci. Srbi su jednostavno nestajali – ispričao je Montgomeri.

Najveći utisak na Amerikance ostavili su misteriozni nestanci Srba. Prema njihovom iskustvu, logično je bilo da su razlozi kidnapovanja zapravo materijalne prirode. Ono što ih je iznenadilo je da za nestale Srbe niko nikada nije tražio novčanu nadoknadu. Oni su samo nestajali.

Međutim, kako ističe Montgomeri, misterija počinje tek pri saznanju da se kidnapovani Srbi prevoze u Albaniju, pod naređenjem da im ne zafali ni dlaka s glave.

U Albaniji ih dočekuju doktori, a nakon lekarskog pregleda samo neki bivaju odabrani, odvođeni na drugu lokaciju, ubijeni i pretvoreni u robu za prodaju. Njihovi organi prodavali su se za dobre pare.

- Želeli smo da nađemo dokaz da se ovakve stvari dešavaju, ali nismo mogli da tek tako kopamo grobove po Albaniji i tražimo leševe, pa smo otišli u UN, nadajući se da će im informacije do kojih smo došli biti korisne – izjavio je Montgomeri.

Međutim, svi sumnjivi dokazi da se u određenoj albanskoj kući dešavaju operacije vađenja organa su kasnije uništeni.

Pogledajte:

POVEZANE VESTI

Subota 21.06.2014. 10:14
Зашто су до сада амери ћутали? Шиптарима се лоше пише јер њихови савезници почињу да проговарају о ономе што шиптарима никако не одговара.Само наставите тако.Што сте више несложнији нама то иде у прилог.
Subota 21.06.2014. 10:16
E sad se nesto sprema vise ljudi znaju da su smrdljivi arbanasi sljam i otpad..........bolesno je pleme to i kad vam ode naci-nato.......e tada cemo sve naplatit al ZNAM da vas necemo naci........jer ste kukavice koji nikada nista drugo bili nijesu no SPLACINA PODGUZNA MUVA............Kad budu culi da SRBI DOLAZE onda ce oni svi kolektivno i staro i mlado u MORE JADRANSKO.........davite se polako da bude muka gora..........arbanasi vi ste vec MRTVI........
Subota 21.06.2014. 11:25
Naslovi su vam do moga. Kakvi bre Ameri, Amera ima 350 miliona i pojma nemaju o Zutoj kuci. Ovo su dva americka novinara i to je to. Za ostale Amere OVK je oslobodilacka vojska.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online