Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 25.06.2014.
21:07
Beta A

Kosmajac ima i bosansko državljanstvo

Dragoslav Kosmajac, koga je premijer Srbije Aleksandar Vučić označio kao najvećeg narko dilera u zemlji, kako je večeras javila federalna televizija BiH (FTV), nezakonito je stekao i državljanstvo BiH, putem falsifikovane potvrde o mestu prebivališta koja datira iz 1994.

Pored slovačkog, Kosmajac ima i bosansko državljanstvo (Foto: Ilustracija)
 

Kako navodi FTV, u potvrdi Kosmajca kao mesto boravka navedeno je Trebinje, sa ulicom Vinogradska b.b, a taj medij je došao do saznanja da mu je 2009. izdat rodni list u BiH, i da je dobio biometrijski pasoš.

Prema dostupnim podacima sa graničnog prelaza između Srbije i BiH, Kosmajac je poslednji put ušao u BiH 2010. godine.

Pročitajte još:

* Dragoslav Kosmajac napustio Crnu Goru

* Kosmajac utekao preko noći

* Kosmajac "počistio" policiju

* Vučić: Najveći narkodiler je Kosmajac

Podgorički mediji preneli su u utorak da je Kosmajac, koji je krajem prošle nedelje pobegao iz Srbije u Crnu Goru, napustio tu zemlju. Kosmajac je, pošto ga je Vučić označio kao najvećeg narko-dilera u Srbiji, otišao u Crnu Goru, u koju je ušao sa ličnom kartom Slovačke, potvrdila je ranije Uprava policije Crne Gore.

Pozivajući se na izvore iz policije, dnevnik Dan je objavio da je Kosmajac napustio Crnu Goru u noći između nedelje i ponedeljka, kao i da policija pretpostavlja da je otišao u BiH.

Kosmajac ima i slovačko državljanstvo od 13. septembra 2004. Kako danas prenosi ''federalna.ba'' ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak izjavio je da je "neko u Slovackoj uzeo novac" kako bi narko-diler Dragoslav Kosmajac dobio slovačko državljanstvo.

Lajčak je za slovačke medije ocenio da je sramota što mnogi narko-dileri s Balkana imaju slovačko državljanstvo, navodeći kao primer Darka Šarića kome se u Beogradu sudi za šverc kokaina iz Latinske Amerike, i Albanca s Kosova Bakija Sadikija, osuđenog za šverc heroinom.

"Kako je moguće da su svi ovi ljudi kupili slovački pasoš? Ne sumnjam da je neko za to uzeo ogroman novac", rekao je Lajčak.

Vlasti Slovačke sada ispituju da li je dokumentacija Kosmajca za dobijanje pasoša te zemlje bila ispravna.

POVEZANE VESTI

Sreda 25.06.2014. 21:16
OSTAVITE više tog Kosmajca . Njemu je Vučić JAVIO DA SE SKLONI i čovek je otišao . KOME je bitno čiji on pasoš ima ? Čini mi se da i ova VLAST IMA SVOGA ŠARIĆA . Rešili su da RASPRODAJU IMOVINU KOSMAJCA kao što su ŽUTI BANDITI ŠARIĆEVU BEZ I JEDNE PRVOSTEPENE SUDSKE PRESUDE . RAZBOJNIČKI I BAHATO KAKO TO SAMO U "PRAVNOJ SRBIJI" IDE . BRUKA .
Sreda 25.06.2014. 21:45
Podgoricki dnevnik Dan je objavio da je: " Kosmajac u pratnji policije i brojnih obozavalaca u noci izmedju nedelje i ponedeljka bezebedno napustio teritoriju Crne Gore, na dalje snimanje nastavka hit serije "Kosmajac", sa novim naslovom "Kosmajac uzvraca udarac".
Sreda 25.06.2014. 22:55
Niko se nije pitao..zasto ga zovu Kosmajac..nije valjda chovjek sa Kosmeta pa dila drogu sa shipcima??? Razuvjerite me ako grijeshim,,Pojedincima ovdje...poruchujem ..kriminalac je ..kriminalac pa taman da mi je brat treba da odgovara..Dok tako u Srbiji ne pocnu razmishljati,,,bijeda i jad se nece zaustaviti..Glavni neprijatelj Srbije je kriminal u svim oblicima ,,od onog kokosharskog do onog na najvecem nivou,Kad se taj kriminal svede na normalni nivo,,,tada ce srbima krenuti na bolje ...Ne samo srbima nego chitavoj bivshoj YU.Kriminalci su uz pomoc zapada razbili YU,,kriminalci iz bivshe YU se nikad nisu svadjali nego su jedan drugoga pomagali.Jedan gore kaze,,nije mu sudjeno ..a bog te
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online