Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 24.07.2014.
09:28
Alo A

General šurovao sa narko-bosom?!

Rodoljub Milović Roćko, doskorašnji prvi čovek Uprave kriminalističke policije Srbije (UKP), šurovao je sa Dragoslavom Kosmajcem, čovekom kojeg je premijer Aleksandar Vučić označio kao najvećeg narko-bosa u Srbiji, pokazuju operativni podaci BIA!

Kako Alo! saznaje, BIA raspolaže saznanjima da su se Kosmajac i Milović sreli najmanje jednom, ali i da je MUP koristio kriminalce u prikupljanju operativnih podataka!

Rodoljub Milović Roćko, doskorašnji prvi čovek Uprave kriminalističke policije Srbije: BIA to slučajno saznala
 

Za susret Milovića i Kosmajca BIA je saznala sasvim slučajno.


- Operativci su po odobrenju tužioca pratili kretanje i prisluškivali telefone nekoliko osoba koje su bile povezivane sa preprodajom droge. Milutin Marković Puta, Srbin iz Beča, bio je na tom spisku. Prateći njega, otkrili smo da je u kontaktu sa Kosmajcem, za koga je BIA već ranije imala podatak da se bavi prodajom droge. Da Milović kontaktira sa ljudima iz podzemlja, najpre sa Putom, a potom i sa Kosmajcem, otkrili smo slučajno. On je u tu mrežu uleteo tokom prisluškivanja Pute. Pošto je Putin telefon bio na merama, naši operativci su zabeležili razgovor u kojem Milović traži od Pute da prati tadašnjeg državnog sekretara u MUP-u Dragana Markovića Markonija tokom njegovog boravka u Beču i da mu sve informacije dostavi kada dođe u Beograd. Mi smo i dalje pratili Putu i nakon mesec dana saznali da su se Milović i Puta sreli u jednom restoranu i da je sa njima bio i Kosmajac. Dakle, služba poseduje materijalne dokaze da se tadašnji načelnik UKP-a Milović lično sastao sa Kosmajcem. To je bilo krajem 2010. godine. Sumnjamo da su se njih dvojica više puta videli, objašnjava izvor iz BIA.


Kako saznajemo, Marković je u ponedeljak protiv Milovića podneo krivičnu prijavu Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu. On ga tereti za zloupotrebu službenog položaja i neovlašćeno prikupljanje ličnih podataka.
- Tačno je da sam podneo krivičnu prijavu, a sve ostalo je na nadležnim organima. Oni su sada na potezu, izjavio je Markoni za Alo!.

Milović juče nije želeo da komentariše krivičnu prijavu podnetu protiv njega. On se, inače, vratio na posao sa godišnjeg odmora, na koji je otišao odmah posle smene. Kako se saznaje, još nije raspoređen na novu dužnost.

Podsetimo, Milović je smenjen sa mesta šefa UKP-a prošlog meseca, a na istoj konferenciji za novinare na kojoj je to saopšteno premijer Vučić je prvi put javno govorio o Kosmajcu. S druge strane, Markoni je razrešen sa mesta zamenika šefa BIA po svom zahtevu, nakon što je njegovo ime pominjano u slučaju Dragoljuba Peurače, bivšeg direktora Inspektorata za rad, osumnjičenog za primanje mita. Slučaj je radila radna grupa UKP-a, na čijem je čelu bio Milović, koji je lično ispitivao Markonija na poligrafu.
„Alo!” je nedavno objavio da su se Kosmajac i Milović sreli i pre nekoliko meseci u zgradi MUP-a u Novom Beogradu i da je Kosmajac tada tražio da mu Milović skine policiju s vrata. Milović je tada za naš list potvrdio da se sreo sa Kosmajcem „u svojstvu građanina“.

Kriminalac može biti policijski doušnik samo po nalogu sudije!

 

U slučaju angažovanja osuđivanog Pute za praćenje Markonija u Beču, kako kažu upućeni, jedino pitanje za Milovića jeste da li je za to imao nalog od istražnog sudije.

- Reč je o merama tajnog praćenja, opserviranja i slušanja koje se radi uz obavezan nalog istražnog sudije, sa čim mora biti upoznat i tužilac u predmetu. Takođe, ukoliko je sve po propisima, putem međunarodne pravne pomoći trebalo bi da bude obaveštena i austrijska služba. Pitanje je da li je protiv Markonija uopšte vođena istraga i da li je Milović dobio zakonsko odobrenje za tu obradu ili je to radio u privatnoj režiji, kaže sagovornik.


Milović je imao pravo da angažuje Putu po propisu nazvanom "instrukcija o operativnom radu policije". Ipak, u praksi se ne angažuju visokorangirane osobe iz podzemlja, veliki narko-dileri i ubice. Tako je, primera radi, i pokojni vođa zemunskog klana Dušan Spasojević Šiptar bio policijski doušnik 1996, dok je u dosijeu imao obijanje automobila, ali čim je "napredovao" u kriminalnoj karijeri, skinut je sa liste.

POVEZANE VESTI

Petak 25.07.2014. 16:03
Napišite, kakvog je imovnog stanja general. A ne što otimate plate za samo 10% od naroda, gnjide
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online