Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 11.08.2014.
12:06 >> 15:19h
Beta A

Pohapšeno 40 džihadista na Kosovu

Policija Kosova uhapsila je 40 osoba osumnjičenih da su učestvovali u ratu u Siriji i Iraku u formacijama Islamske države i Al Nusra, koje su proglašene terorističkim organizacijama.

I ovaj koljač je sa Kosova otišao u Siriju
 

"Tokom akcije je izvršen pretres 60 lokacija i uhapšeno je 40 osoba pod sumnjom da su izvršili krivična dala protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova", dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, policijska akcija preduzeta je u koordinaciji s Državnim tužilaštvom Kosova zbog opasnosti i značaja za nacionalnu bezbednost i zaštitu ustavnog poretka, očuvanja reda i zakona i poštovanja prava svih građana.

Policija je navela samo inicijale i mesta rođenja uhapšenih. Tokom hapšenja policija je kod uhapšenih pronašla i oduzela eksplozivne naprave, oružje i municiju različitih kalibara i druge dokaze koji se povezuju sa slučajem. Operacija je i dalje u toku.

Albanac iz Kačanika kolje po Siriji

Vlada Kosova snažno je podržala hapšenje osoba koje su osumnjičene da su na Bliskom istoku ratovale u redovima organizacija koje su proglašene terorističkim.

U saopštenju Vlade Kosova se navodi da će državni organi Kosova odlučno braniti građanske evroatlanske vrednosti, lične slobode, sekularizam, ustavna i zakonska prava svih zajednica koje žive na Kosovu.

"Vlada Republike Kosova poziva građane Kosova da se odlučno suprostavljaju bilo kom obliku izražavanja ekstremizma. Međuverska i međuetnička tolerancija, saradnja i međusobna komunikacija uvek su bili i ostaju vrednosti koje se u našem društvu ne mogu dovoditi u pitanje. Svako ugrožavanje ovih fundamentalnih vrednosti našeg društva će se nemilosrdno kažnjavati", navodi se u saopštenju.

Jahjaga: Kosovo neće biti izvoznik ekstremizma

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga upoznala je danas šefove diplomatskih misija zemalja velike petorke - SAD, Nemačka, Francuska, Velika Britanija i Italija – s aktivnostima institucija Kosova u borbi protiv ekstremizma.

Jahjaga je pred ambasadorima naglasila da se pitanja ekstremizma i terorizma tretiraju uz posebnu prednost. Kosovska predsednica je naglasila da Kosovo nikada neće postati izvoznik ekstremizma i terorizma, niti baza za takve elemente i da će blisko sarađivati s prijateljskim zemljama radi iskorenjivanja te pretnje.

 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 11.08.2014. 12:45
ameriko i evropo a sto hapsis svoje prijatelje. Bednici ste i jedni i drugi.
Ponedeljak 11.08.2014. 13:26
KOJA IRONIJA. ameri obucavaju teroriste svuda u svetu pa ih kao hapse lol.... Koji su to zlikovci mamu im jebem ljigavu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online