Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 20.08.2014.
09:15
Z. Mirković - Vesti A

Otišao po pivo, umro u bolnici

Skandal u vezi sa smrću našeg zemljaka Slobodana Bocojevića (47), trenutno potresa najveći klinički centar Austrije, bečki AKH. Bocojević je umro u AKH kao NN lice, jer je osoblje potpuno ignorisalo dokumente koje je imao kod sebe kada je dopremljen u bolnicu.

Nemar: Bečki AKH
 



Slobodan se 10. avgusta oprostio od supruge, rekavši da ide po pivo i više se nikada nije vratio.


Bio je dijabetičar, imao je visok pritisak, a lekovi koje je pio svaki dan bili su mu od životne važnosti.


Kada se nije vratio njegova žena je policiji prijavila nestanak. Čuvari reda pokrenuli su potragu za Slobodanom, uputili su fotografiju svim bolnicama, ispitujući okruženje i tražeći nestalog, ali bez ikakvih rezultata. Policija je učinila sve da bi ga pronašla, od traženja signala mobilnog telefona do potrage psima.


Tek kada je policija u nedelju objavila široj javnosti fotografiju nestalog Slobodana postalo je jasno da se on nikada više neće vratiti.


Jedan lekar AKH pozvao je policiju i saopštio da je nestali u subotu umro u toj bolnici, preneo je portparol policije Tomas Kajblinger.

Nema razumnog objašnjenja

Zaštitnik prava pacijenata Markus Januške začuđen je ponašanjem AKH.
"Pošto je pacijent kod sebe imao dokumente ne postoji nijedno razumno objašnjenje zašto policija ili porodica nisu obavešteni o njegovom prijemu u bolnicu. Bolnica je dužna da obavesti porodicu ili policiju", podvukao je on.


 

Tragična sudbina: Slobodan Bocojević

Slobodan je pre više od nedelju dana dopremljen u bolnicu kolima Hitne pomoći sa teškim povredama glave iste noći kada je napustio stan i to u 3.40.

On je pronađen na Julius-Tandler Placu sa povredama glave. Osoblje bolnice u potpunosti je ignorisalo da je kod sebe imao, ne samo zdravstvenu karticu "e-kard", već i druga dokumenta.


"Dokumenta pacijenta su bez provere upućena u depo. Moramo sada detaljno da analiziramo slučaj", rekla je direktorka osoblja AKH Sabine Volf.


Policija je u više navrata upućivala upit AKH sa podacima traženog Slobodana, ali je na sve upite negativno odgovarano.


"Želim da izrazim žaljenje porodici pacijenta, a sa osobljem ćemo analizirati zašto je došlo do ove greške", kazala je Volf.


Ona je dodala da je svesna da je za porodicu teško razumljivo da se tako nešto dogovorilo.


Porodica, zbog neprofesionalnog ponašanja osoblja bolnice, koje bi trebalo, radi utvrđivanja identiteta dopremljenog pacijenta da pretraži dokumenta, nije imala prilike da se od Slobodana oprosti dok je bio živ i ležao na intenzivnoj nezi.

Sreda 20.08.2014. 11:31
Sta tu ima da se objasnjava. Nacizam se siri Evropom i niko ga ne zaustavlja. Nije ovo bio nemar nego pacijent sa tamnijim tenom a na prijemnom neki simpatizer naci partije. I to je cela prica.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online