Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 22.08.2014.
06:43
B. Đokić - Vesti A

Bekstvo ili nova otmica?

Prijatelji, porodica i policija tragaju za Ivanom Podraščić (14) iz Beograda koja je nestala 29. jula ove godine. Preko društvenih mreža njeni drugari pokušavaju da obaveste što više ljudi o njenom nestanku i traže da ako neko zna bilo kakvu informaciju o njoj, da ih odmah obavesti.

Potraga: Nestala devojčica Ivana Podraščić
 

Javnost je saznala za ovaj nestanak samo desetak dana posle rešenja slučaja Tijane Jurić (15), koja je 26. jula nestala u Bajmoku i čije je telo nađeno 6. avgusta na putu između ovog mesta i Sombora.

Znajući kakav je zločin počinio Dragan Đurić iz Surčina, koji se iživljavao nad nesrećnom devojčicom pre nego što je zadavio, javnost u Srbiji je prestrašena da u pitanju nije sličan slučaj, pa je opsežna potraga i policije i njenih prijatelja u toku.
Kako saznajemo, devojčica je poslednji put viđena 29. jula kad je krenula u pravcu Kanarevog brda.

Spomen-park Tijane Jurić

Otac ubijene Tijane Igor Jurić namerava da oformi sajtove za nestale osobe i za informacije o pedofilima kako bi se ovakve tragedije u budućnosti predupredile.
- Dok je trajala potraga za Tijanom saznali smo da u Bajmoku žive tri registrovana pedofila. Smatram da takve stvari moraju da budu javne. U planu mi je i da od mesta zločina napravim spomen-park u znak sećanja na Tijanu i o tome sam razgovarao sa gradonačelnikom Sombora - kaže Jurić.

- Otac je prijavio nestanak maloletnice i policija intenzivno radi na pronalaženju devojčice - saopšteno je iz MUP Srbije.


Na profilu na Fejsbuku njeni prijatelji su postavili sliku devojčice i molbu za pomoć.


"Molimo sve da dele stranicu dalje u cilju da se što pre pronađu informacije o nestaloj devojčici! Zasad samo znamo da joj se svaki trag gubi u pravcu Kanarevog brda u Beogradu 29. jula. Devojka ima samo 14 godina i nije nikome mogla da skrivi i naudi!", piše na stranici.


Kako "Vesti" nezvanično saznaju u policiji, oni ne sumnjaju da je u ovom slučaju u pitanju otmica devojčice koja je postala žrtva manijaka, već bekstvo iz kuće, ali zbog činjenice da je nestala pre više od 20 dana, sve opcije uzimaju u obzir.


- Devojčica je već nekoliko puta bežala sa drugaricom od kuće. Kako smo do sada uspeli da utvrdimo, sama je otišla i nemamo informacija da ju je neko evenutalno oteo ili tako nešto. Dete je razvedenih roditelja i pretpostavljamo da su je to uradila zbog porodičnih problema. Bez obzira na sve, intenzivno tragamo za njom jer je u pitanju devojčica od 14 godina za koju niko ne zna gde je - nezvanično saznaju "Vesti" u policiji.

POVEZANE VESTI

Petak 22.08.2014. 19:33
"...Devojčica je već nekoliko puta bežala sa drugaricom od kuće....Dete je razvedenih roditelja.....pretpostavljamo da su je to uradila zbog porodičnih problema...." Јуче је писало да је нестала 29. јула а да су родитељи нестанак пријавили тек 3. августа...??? Ово горе што пише на крају текста да је и раније бјежала и да је дјете разведених родитеља веома много говори неком стручном лицу. Ово показује сву трагедију и разарање породица и кроз какав пакао пролазе нејака и недужна дјеца...?!
Petak 22.08.2014. 10:12
Sramota kakav naslov! Ovakvo pitanje se ne postavlja to je pod jedan vec se alarmira sve sto moze ako je nestanak deteta prijavljen, pod dva to pitanje niste postavljali kod prethodne zrtve koja nas je sve potresla vec ste se odmah dali u pretragu kao sto ste i sad trebali da uradite! Morate kao novinari da svakom slucaju pristupite sa istom paznjom, a ne da vam jedna zrtva bude vaznija od druge.
Subota 23.08.2014. 09:52
Sviđalo se to nama ili ne, hiljade raspuštene dece pravi haos po mračnim ulicama svake noći...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online