Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
30
Četvrtak 28.08.2014.
09:02
Srna, Beta A

Preminuo žandarm koga su ranili Albanci

Pripadnik Žandarmerije Stevan Sinđelić preminuo je u četvrtak ujutru na Vojno-medicinskoj akademiji (VMA), pošto je teško ranjen vatrenim oružjem u rejonu sela Orlovac, u opštini Kuršumlija. On je policijskim helikopterom bio prevezen u Vojno-medicinsku akademiju (VMA) u Beogradu, u pratnji lekarske ekipe bolnice u Prokuplju.

Žandarm ranjen posle sukoba sa šumokradicama u Orlovcu podlegao je povradama na VMA (Foto: Arhiva)

Portparolka prokupačke bolnice Marija Despotović rekla je za agenciju Beta da je žandarm ranjen u četvrtak ujutru oko tri sata, a oko sedam je donet u bolnicu.

"On je imao ustrelnu ranu glave i posle obavljene reanimacije je, u veoma teškom stanju, helikopterom prevezen u Beograd", kazala je Marija Despotović.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da je više osoba albanske nacionalnosti pucalo na pripadnike Žanmdarmerije koji su obezbeđivali mesto uviđaja.

"Za oružani napad na pripadnike Žandarmerije sumnjiče se osobe koje su u sredu bespravno sekle šumu, a koje su se u četvrtak vratile na isto mesto kako bi uzele oružje, tehniku i predmete koje su ostavile posle incidenta", piše u saopštenju Ministarstva.

U sredu, prilikom obilaska terena, patrola policije iz Kuršumlije zatekla je više Albanaca kako seku šumu kod sela Orlovac. U razmeni vatre jedan Albanac je ranjen.

Predsednik Nikolić izjavio saučešće porodici

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je telegram saučešća porodici ubijenog pripadnika Žandarmerije Stevana Sinđelića.
Nikolić je poručio da porodica može da bude ponosna na svog sina, supruga i hrabrog oca, koga će građani pamtiti kao časnog policajca, a njegovi drugovi kao hrabrog kolegu i dobrog prijatelja, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srbije.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 28.08.2014. 10:23
Ахаа, ја синоћ рекох да то нису шумокрадице већ терористичка банда, а ви њима само тепајте, те особе албанске националности, те шумокрадице...Некад Книн, а сад ни ужа Србија неће опстати.
Četvrtak 28.08.2014. 10:30
Ako ova izdajnicka vlast nista ne ucini protiv ovih siptarskih terorista,oni ce nam za neku godinu doci do Oplenca.
Četvrtak 28.08.2014. 11:09
Postaviti šumočuvare sa snajperima. To se tako radi. Ko čuva zemlju i nebo svoje, toga čuva Bog od satanskih vojenačelnika. Srbijo probudi se!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online