Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 29.08.2014.
10:33
B. Đokić - Vesti A

Prevareno 17.000 dijasporaca

Preko firme GSS medija, sa sedištem u Beču, koja je prodavala dijasporcima s područja bivše Jugoslavije paket sa televizijskim kanalima s ovih prostora, oko 17.000 sunarodnika koji žive u inostranstvu potpisalo je ugovore. Sada postoji opasnost da će ostati bez kablovske televizije čije su priključenje plaćali 145,90 evra.

Firma GSS medija prodavala dijasporcima s područja bivše Jugoslavije paket sa televizijskim kanalima s ovih prostora: Prevarila oko 17.000 ljudi
 

Kako saznajemo u srpskoj policiji, operativci Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala našli su internu dokumentaciju u kojoj je otkriveno da je čak 17.000 dijasporaca napravilo ugovore za gledanje oko 150 domaćih i oko 30 kanala nemačkog govornog područja.

Tu uslugu su mesečno plaćali 15,90 evra. Međutim, kako se pokazalo, firma GSS medija je samo reemitovala kablovske kanale SBB iz Srbije, koja ima pravo emitovanja većine ovih programa. U pitanju su kanali Sport kluba ili 30 Pink kanala, na koje u SBB, kako tvrde, imaju ekskluzivno pravo prenošenja.

Zgrnuli milione na dijaspori

- GSS medija je preko kol centra u Beogradu i Nišu pronalazila dijasporce u Evropi i prodavala im ove pakete. Programi su se pratili preko Open IPTV. Za aktiviranje usluge plaćalo se 145,90 evra, plus 15,90 evra mesečne pretplate. U ovim kol centrima zaposleni su dobijali telefonske imenike gradova u Austriji, Nemačkoj i još nekih evropskih zemalja koje je, kako se sumnja, Saša P. koji je vodio posao, skidao s interneta ili im dostavljao prave telefonske imenike. Potom su zaposleni tražili imena srpskog, slovenačkog, hrvatskog, bosanskog ili makedosnkog porekla i zvali ih kako bi im prodali ove pakete - saznaju "Vesti" u srpskoj policiji, dodajući da su kol-centri dobijali po 40 evra po potpisanom ugovoru sa dijasporcima.


Tako su u firmi GSS medija od 2011. godine, kada su počeli posao, zaradili oko dva i po miliona evra samo na priključenje na televizijske programe, koje su prosto preuzimali i reemitovali od srpskog SBB-a.


Iako su dijasporci koji su potpisali ugovor sa ovom firmom do sada mogli da gledaju program nesmetano, sada će po svemu sudeći ostati bez televizijskih programa i moraće da sklapaju ugovore sa novim posrednikom.

Pretnje klijenata

Kako nezvanično saznaju "Vesti", nezadovoljni dijasporci su već zvali centralu firme GSS medija u Beču i pretili tužbama ukoliko im se ukinu televizijski programi iz otadžbine. Oni će u tom slučaju ponovo morati da plate stotinak evra drugom kablovskom operateru, iako su već uplatili 145,90 evra ovoj firmi kako bi nesmetano mogli da prate domaće programe.

POVEZANE VESTI

Petak 29.08.2014. 16:53
kakvo je ovo sranje koja banda
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online