Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 17.09.2014.
06:51
D. N. Petrović - Vesti A

Lekari optuženi za smrt bebe

Posle nekoliko meseci istrage, Inspekcija Ministarstva zdravlja podnela je Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru krivičnu prijavu protiv ginekologa tamošnje Opšte bolnice dr Ajše Hajrović i dr Muamera Škrijelja zbog sumnje da su nesavesnim radom i pogrešnim lečenjem doprineli da, u decembru prošle godine, Novopazarka Lidija Hazirović izgubi bebu i mogućnost daljeg rađanja.

Ako nema utehe, nek bar bude prvde: Hazirovići
 

Krivičnu prijavu protiv dvoje lekara, sa skoro identičnim dokazima, u martu ove godine podnela je porodica Hazirović.


Podsetimo, "Vesti" su o tome pisale, na konferenciji za štampu u Novom Pazaru Lidija Hazirović i njen suprug Almin optužili su dvoje ginekologa da su direktni krivci za smrt njihovog deteta i ugrožavanje Lidijinog života.

Pročitajte još:

* Trudnica iz Novog Pazara: Ubili su mi bebu, a mene doveli na ivicu smrti

* Ubili im bebu i upropastili život

* Uskoro postupak protiv dvoje ginekologa

- Preživeli smo pakao, dvadeset sati mrtva beba "šetala" je po mom stomaku, a lekari to nisu videli i lečili su me uvinim čajem. Tek kada sam, skoro na umoru, stigla u kragujevački klinički centar konstatovano je da je beba izašla iz materice, da je mrtva i da je potrebna hitna operacija koja je bila borba za moj život - priča Lidija i naglašava da je krivičnu prijavu i borbu za istinu i pravdu započela samo iz jednog razloga:


- Ja više ne mogu da rađam i ne mogu dobiti nikakvu satisfakciju, želja mi je da se sve istera na čistinu kako se nešto slično više nikome ne bi dogodilo. Znali smo da će ovo biti hod po mukama, ali odlučni smo da se borimo do kraja - ističe Lidija.


Dva dana nakon Lidije i njenog supruga Almina, konferenciju za štampu, u martu ove godine, održali su i lekari Ginekološkog odeljenja Opšte bolnice koji su, potpomognuti kolegama sa drugih odeljenja, tvrdili da su preduzeli sve što je bilo potrebno obrušivši se tada na novinare i medije optužujući ih da fabrikuju afere i laži i prozivaju ugledne lekare i nedužne ljude.
 

Na potezu i bolnica

- Na predlog tužioca, radi ubrzanja postupka, objedinjene su naša i krivična prijava Ministarstva zdravlja. Nadamo se da će tužilaštvo podići optužnicu i da će se na sudu utvrditi svi propusti lekara koji su unesrećili našu porodicu. Očekujemo da reaguju i Lekarska komora i Sud časti kojima je Ministarstvo prosledilo istu dokumentaciju kao i tužilaštvu. Očekujemo reakciju rukovodstva Opšte bolnice koje je takođe vodilo svoju istragu o ovom slučaju - ističe Almin Hazirović.

 

POVEZANE VESTI

Sreda 17.09.2014. 15:45
"....- Ja više ne mogu da rađam i ne mogu dobiti nikakvu satisfakciju, želja mi je da se sve istera na čistinu kako se nešto slično više nikome ne bi dogodilo. Znali smo da će ovo biti hod po mukama, ali odlučni smo da se borimo do kraja - ističe Lidija....." Има ли ишта страшније за једну младу здраву жену која због грешке љекара више никада неће моћи да рађа и да буде ...МАМА ???
Sreda 17.09.2014. 15:57
Због љекарске грешке и несавјесног лијечења на Отопедској клиници "БАЊИЦА" мој живот од 17.-е па до 25.-е је био прави пакао! Значи, младост најљепше доба живота мени је несавјестан љекар претворио у кошмар и чак шта више према мени се понио веома нељудски и нехумано! Сви каснији љекари који су били упознати са мојим случајем просто нису могли да повјерују шта и како ми је урађено на једнј таквој реномираној клиници која је била позната и у свјету.....
Sreda 17.09.2014. 16:20
Моји родитељи су покушали тог љекара да дају на суд да одговара али.....у старту им је предочено да неће постићи ништа јер се ради о познатом др и да ће бити потребно много новаца а опет не урадити ништа.....да је то борба са вјетрењачама....без позитивног исхода по мене и родитење ! ПС: Тај исти др је након пар година направио сличну грешку и експресно се преселио у САД.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online