Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 29.09.2014.
11:15
alo.rs A

"Overen" metkom u potiljak!

Za sada nepoznati napadač sasuo je šest metaka iz automatskog pištolja u Gorana Obradovića Sušu (37), u noći između petka i subote, u blizini Trga Kosturnica u Kruševcu i potom sa dva hica ga "overio", pucajući mu u glavu. Veruje se da je likvidacija delo profesionalca, a ubijeni Obradović, koji je poznat policiji još od 90-ih važio je za šefa podzemlja u Kruševcu.

Nađen je kako leži potrbuške sa glavom u lokvi krvi (Foto: Ilustracija)
 

Ubijeni Obradović je hapšen u policijskoj akciji "Sablja" tokom 2003. godine kao deo takozvane Jotkine grupe, dva dana posle ubistva premijera Zorana Đinđića, ali je ubrzo pušten iz pritvora bez ikakve prijave.

Poslednjih godina je, kako se veruje, preuzeo mesto šefa podzemlja u Kruševcu, a kao kum Zvonka Veselinovića iz Kosovske Mitrovice i sam je 2011. dovođen u vezu sa paljenjem graničnih prelaza na Jarinju. Obradović je u subotu od ponoći viđen u nekoliko lokala u centru Kruševca, nakon čega se oko dva sata dovezao taksijem do zgrade u kojoj stanuje i po izlasku iz vozila krenuo je ka ulazu gde ga je sačekao ubica.

Policiji poznat od 90-ih

Obradović je privođen 2003. kao deo kruševačkog klana sa Zoranom Jotićem Jotkom na čelu. Jotkina grupa, koja je 2004. osuđena na ukupno 37 godina zbog iznuda, bila je prva koja je dobila presudu pred Specijalnim sudom za organizovani kriminal. Obradović se i okumio sa Zvonkom Veselinovićem, kojeg je KFOR označio kao organizatora barikada na Jarinju, i kojem se trenutno u Beogradu sudi zbog zloupotreba.


- Pogođen je sa osam metaka. Imao je rane po vratu i telu. Jedan metak mu je prošao kroz kičmu. Na kraju je i overen hicem u potiljak. Nađen je kako leži potrbuške sa glavom u lokvi krvi. U bolnici su pokušali da ga reanimiraju, ali mu nije bilo spasa – kaže izvor blizak istrazi, koji napominje da se Suša poslednjih nekoliko meseci uglavnom vozio taksijem ili su ga vozili prijatelji.


- Bio je žestok momak koji se mnogima zamerio, te je spisak onih koji su imali razloga da ga likvidiraju dugačak. Davao je novac pod kamatu, čak i lokalnim političarima, a samo zadnjih meseci kupio je više od 60 nekretnina u Kruševcu. Dosta se kockao, pa se po gradu pričalo i da je zapao u dugove – kažu upućeni u zbivanja u kruševačkom podzemlju.

Odložio zatvor zbog rođenja sina


Obradović je 9. juna trebalo da se javi na izdržavanje kazne u Kazneno-popravni zavod Niš zbog razbojništa koje počinio u martu 2012. godine u kladionici "Olimp". Tada je na poker aparatima izgubio 50.000 evra koje je na silu pokušao da uzme od radnice, zbog čega je osuđen na četiri godine zatvora, ali je tražio odlaganje. Osnovni sud je odbio njegov zahtev, ali ga je Viši sud prihvatio, pa mu je smeštaj iza rešetaka odložen za 9. septembar. Zahtev za odlaganje izdražavanja kazne je zatim ponovio, jer mu se početkom avgusta rodio sin.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 29.09.2014. 11:54
Biznismen manje.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online