Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 02.10.2014.
10:06
021.rs A

Komšija napao ženu nožem jer je muslimanka?

Na Mirsadu Gojak iz Petrovaradina nožem je nasrnuo komšija zbog njene nacionalne pripadnosti, tvrdi njen suprug Aziz Gojak, navode novosadski mediji.

Pretnja nožem zbog nacionalne pripadnosti (Foto: Ilustracija)
 

Ceo incident dogodio se prošle subote posle podne u njihovom porodičnom dvorištu, kada je Aziz na kratko ušao u kuću, a komšija, koji ih, kako tvrdi, neprestano uznemirava i naziva pogrdnim imenima, iskoristio tu priliku da Mirsadi stavi nož pod grlo. Kako za ''021.rs'' tvrdi Aziz Gojak, do pokušaja ubistva je došlo jer je komšija provociran njihovim muslimanskim poreklom i to već godinama.

"Čuo sam Mirsadu kako vrišti, a komšija ju je držao za kosu i nož je namestio na njen vrat. Brzo sam zgrabio lopatu i krenuo na njega, kako bih odbranio ženu. On ju je pustio, a ja sam utrčao u kuću i pozvao policiju", kaže Aziz.

Ono što on u tom trenutku nije očekivao je neažurnost policije, koja po dolasku, kako kaže, nije ni potražila komšijin nož, a zaplenila je lopatu, na osnovu čega su ustanovili da je Aziz napadaču naneo "lakše telesne povrede". Pritom, kako saznaje novosadski internet portal, policajci nisu uzeli izjave od učesnika, niti sačinili zapisnik, a protiv Aziza i komšije su podneli krivične prijave za nanošenje lakših telesnih povreda.

Naime, u trenutku kada je PU Novi Sad našoj redakciji javila da su obavljeni razgovori sa učesnicima incidenta, posle čega su podnete krivične prijave protiv Aziza i komšije, Aziz je rekao da je "policija u tom momentu tek uzimala izjave od supruge i jednog očevica, podstanara, a unapred je podnela krivične prijave, bez valjano urađenog zapisnika". Takođe, u odgovoru upućenom iz novosadske policije u utorak našoj redakciji, navodi se da je supruga napadnuta oštrim predmetom.

"Molio sam ih da potraže nož, nisu želeli. Bilo je i krvi po dvorištu, ni to nisu snimili. Policija njega, iz nekog razloga, štiti", tvrdi Aziz.

Ovo je samo jedan od napada na koji se odlučio 64-godišnji komšija, a problemi su počeli 1999. godine. "Psovao nam je i tursku i šiptarsku majku. Jedne večeri je nasilnije pokušao da nas istera iz kuće, pri čemu je odvalio tarabu od kuće i njome gađao moju ćerku. Morao sam hitno da odvedem porodicu kod rođaka u kuću na nekoliko nedelja", priča Aziz.

Kada se sa porodicom vratio u kuću u Petrovaradinu, usledile su stalne telefonske pretnje i uznemiravanja, što traje već 15 godina. Njihov netolerantni komšija je, priča Aziz, ispumpavao septičke jame u njihovo dvorište, pravio buku, uništavao dvorište, a pre mesec dana mu je pred policajcem psovao "šiptarsku majku". Policajac se pritom pravio gluv, navodi ''021.rs''.

"Nemoguće je očekivati išta od naše policije, čak i kada vam je direktno ugrožen život. Nikada nismo mogli da dođemo do pravde jer nije bilo dokaza protiv njega, a tako očekujem da će biti i sada", kaže sagovornik ovog internet portala, koji će komšiju tužiti za pokušaj ubistva.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 02.10.2014. 10:16
Ciganska posla .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online