Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 02.10.2014.
11:40
24sata.rs A

Autom-bombom na NS biznismena

Novosadski biznismen Radovan Radić (44) povređen je juče ujutru u eksploziji na Bulevaru Evrope u Novom Sadu. Eksploziv, postavljen ispod parkiranog automobila koji je pre dve nedelje ukraden u Sremskoj Mitrovici, aktiviran je, kako se nezvanično saznaje, daljinskim upravljačem kada je Radić ulazio u svoj lokal.

Krov "seata" odleteo do petog sprata
 

Detonacija je, pored automobila u koji je naprava postavljena, oštetila još dva vozila, ali i lokale ispred parkinga, među kojima je i Radićev poslovni prostor "Dynamic media". On je povređen u momentu dok je otključavao ulazna vrata lokala, ispred kojih je bio i parkiran auto-bomba.

"U jednom momentu zatresla se cela zgrada, čula se lomljava stakla, vriska... Samo 15 minuta pre toga sam sa ćerkom, koju sam vodila u vrtić, prošla tim trotoarom. Još se sva tresem", u šoku je ispričala Ivana Malevski, stanarka obližnje zgrade.

Jačina eksplozije je bila tolika da je krov "seata", pod koji je bio postavljen eksploziv, odleteo u vazduh do petog sprata, a potom pao na zemlju. Geleri su se razleteli u prečniku od 50 metara.

"Kada se razišao dim, ugledali smo čoveka kako leži u blizini automobila koji je još bio u plamenu. Bio je sav krvav", rekle su radnice iz obližnjeg marketa.

Hitna pomoć je odvezla povređenog Radića, a na mesto eksplozije stigli su i vatrogasci, kao i tehničari protivdiverzione jedinice policije. Mada je prvobitno delovalo da je Radić slučajna žrtva eksplozije, policija ne isključuje mogućnost da je upravo on bio meta napada.

"Automobil 'seat' pod koji je postavljen eksploziv ukraden je u Sremskoj Mitrovici. Takođe, tablice na njemu su lažne, ukradene sa drugog automobile u Novom Sadu", rekao je izvor iz istrage.

Na mestu eksplozije navodno su pronađeni elektronski delovi koji ukazuju da je u pitanju plastični eksploziv, koji je aktiviran daljinskim upravljačem.

"Postoji verovatnoća da je napadač čekao momenat da Radić priđe svom lokalu i da je tada aktivirao eksploziv", rekao je sagovornik.

Radić je juče operisan u Kliničkom centru Vojvodine i nalazi se van životne opasnosti. On je vlasnik građevinske firme "Dynamic media". Otac je troje dece.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 02.10.2014. 11:56
Biznismen u Srbiji je siri pojam,posto se i kriminalci nazivaju biznismenima. Sta sad ovaj "biznismen" ili stvarno biznismen????
Četvrtak 02.10.2014. 12:55
mozda je uspesni necim zasluzio.
Četvrtak 02.10.2014. 16:00
БИЗНИСМЕН ТАЈ ВАШ.МОЈИ НОВИНАРИ,ЈЕ У НАРОДУ ПОЗНАТ КАО ЛОПОВ,УЗ ПОЛИТИЧАРЕ НАЈ ГОРА ФЕЛА ЛОПОВЧИНА
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online