Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 26.10.2014.
04:23
B. Đokić - Vesti A

Umro ključni svedok protiv Miškovića

Nekadašnji direktor C Marketa Slobodan Radulović (71) umro je juče u Beogradu posle duge i teške bolesti. On je preminuo u svom stanu gde je bio u kućnom pritvoru nakon što se 12. aprila ove godine predao pravosudnim organima Srbije.

Sumnjiva privatizacija lanca supermarketa: Slobodan Radulović
 

Za njim je bila raspisana poternica zbog sumnje da je učestvovao u proneveri 30 miliona evra iz C marketa. On je 2006. godine pobegao iz Srbije i godinama živeo u Španiji, posle čega se preselio na Kubu. Nakon što je priveden Miroslav Mišković, on je ponudio da se vrati u Srbiju i svedoči protiv njega, a zauzvrat je tražio da ne ide u pritvor, već da bude smešten u bolnicu. To mu je i omogućeno, a nakon lečenja, određen mu je kućni pritvor.

Prodavali robu isteklog roka

Radulović je poreklom iz Herceg Novog, a pre nego što je postao direktor C marketa, bio je na nekoliko visokih funkcija u različitim preduzećima. Tokom devedesetih godina često su se mogle čuti optužbe na račun ove firme kako prodaju uvoznu robu sa isteklim rokom trajanja. Osim biznisom, Radulović se bavio i politikom. Prvo je bio član Demokratske stranke iz koje je isključen 1994. godine, pa je prešao u Novu demokratiju Dušana Mihajlovića. Bio je potpredsednik Vlade Srbije četiri godine, od 1994. do 1998. godine u vladi Mirka Marjanovića.

Radulović je bio optužen u slučaju stečajne mafije, jer se sumnjalo da je od Mike Brašnjevića, direktora Eko-produkta, primio mito od 2,5 miliona evra kako bi mu nelegalno izdao 42 menice vredne 350 miliona dinara. Tokom istrage optužen je za ukupnu proneveru od 30 miliona evra iz C marketa, firme koju su kupili Miroslav Mišković i Milan Beko.


U decembru 2012. godine uhapšen je Mišković. Godinama u bekstvu, nedostupan srpskim pravosudnim organima, Radulović je krajem decembra 2013. godine izjavio kako "namerava da pred sudom iznese odbranu i dokaže punu istinu o načinu na koji je Mišković preuzeo C market i ko mu je pomagao u neviđenoj pljački Srbije".


On je po dolasku u Srbiju, osim Miškovića i Beka, optužio i režim bivšeg premijera Vojislava Koštunice da su iskonstruisali optužbe protiv njega zbog privatizacije C marketa.


Da nešto nije u redu sa privatizacijom tada najvećeg maloprodajnog lanca prodavnica u Srbiji, koji je prodat za 44 miliona evra, ubrzo se i videlo. U javnosti se pojavio Memorandum o razumevanju, koji je potpisan 19. avgusta 2005.

godine, kojim se Koštuničina vlada obavezala da akcije C marketa proda Miškoviću i Beku. Radulović je optuživao dvojicu biznismena da su C market kupili za samo 44 miliona evra i ostvarili zaradu od 207 miliona evra, koliko je navodno razlika u stvarnoj ceni.

POVEZANE VESTI

Nedelja 26.10.2014. 08:46
MIŠKOVIĆEV GLAVNI SVEDOK JE VUČIĆ KOJI ĆE SVE URADITI DA GA OSLOBODI BILO KAKVE KRIVICE I DA MU DEBELO PLATI ZA DANE PROVEDENE U ZATVORU . INAČE OPTUŽNICA PROTIV MIŠKOVIĆA NIJE NI NA VIDIKU TAKO DA O PRESUDI MOŽETE SAMO SANJATI . TOLIKO O VUČIĆEVOJ BORBI PROTIV KRIMINALA I KORUPCIJE .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online