Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 01.11.2014.
09:39
alo.rs A

Nudi policajcu dva miliona za očevog ubicu!

Šesnaest meseci pošto je nepoznati vozač kamiona usmrtio njegovog oca na Ibarskoj magistrali, Radomir Kostić (28) iz sela Šopić, nadomak Lazarevca, odlučio se na jedan očajnički, ali posve neobičan potez - da ponudi novčanu nagradu od dva miliona dinara policijskom inspektoru koji pronađe ubicu!

Otac propiso hodao, udario ga kamion van kolovoza
 

"Gospodine Stefanoviću, prema proceni osiguranja, život moga oca vredi skoro dva miliona, ali meni taj bedni novac ne treba, pa sam zbog toga odlučio da tim parama nagradim inspektora koji bude pronašao ubicu. Spreman sam da platim i prekovremeni rad samo da saznam ko mi je ubio oca", obraćajući se javno ministru srpske policije Radomir Kostić je posredstvom dnevnog lista "Alo!" izneo svoj predlog.


Predrag Kostić (62), Radomirov otac, poginuo je 11. jula prošle godine na Ibarskoj magistrali kada je na njega u blizini porodične kuće naleteo kamion. Vozač ubica je pobegao s lica mesta ne smanjujući brzinu. Istog dana u Ljigu je zaustavljen jedan sumnjivi kamion, ali je posle provere utvrđeno da to nije vozilo koje je u Šopiću usmrtilo nesrećnog čoveka.

Svedok video kamion-ubicu

Radomiru Kostiću nije jasno kako je moguće da policija ni posle 16 meseci nije još pronašla vozača i pored svedoka koji je do detalja opisao izgled kamiona-ubice. On se nada da će nagrada koju je ponudio biti dovoljno inspirativna i da će vozač kamiona proći kao Marko Milićev, koji je 25. jula posle sveobuhvatne policijske akcije uhapšen zbog sumnje da je na Brankovom mostu usmrtio Luku Jovanovića (21

Istraga od tada tapka u mestu, a pošto počinilac nije identifikovan, Kostićima je iz garantnog fonda osiguranja uplaćeno obeštećenje od 1.950.000 dinara. Radomir i njegov pokojni brat Slavko dobili su po 600.000, dok je njihova majka "obeštećena" sa 750.000 dinara.

"Osećam se jadno otkako nam je osiguranje uplatilo novac. Boli me činjenica da život mog oca u ovoj državi ne vredi ni cela dva miliona. Rešio sam da taj novac ponudim policiji s nadom da će ih ova nagrada dodatno motivisati", u besu kaže Radomir.

Na osnovu uviđaja i izjave jednog svedoka nedvosmisleno je utvrđeno da je za pogibiju Predraga Kostića jedini krivac NN vozač kamiona koji ga je udario dok se peške kretao van kolovozne trake, propisanom stranom puta. Na obdukciji je utvrđeno da Radomir nije bio pod dejstvom alkohola niti narkotika, pa su se zbog svega toga stekli uslovi da njegova porodica bude obeštećena iz, takozvanog garantnog fonda. Njega su formirale najveće osiguravajuće kuće u Srbiji, zbog slučajeva u kojima počinilac saobraćajnog prekršaja ostane nepoznat.

Porodicu prati nesreća

Radomir kaže da mu je od očeve pogibije sve krenulo naopako. Neposredno po nesreći dobio je posao u preduzeću gde je njegov otac radio gotovo 40 godina, ali su posle samo tri meseca ustanovili da tamo je tehnološki višak. Prošlog maja reka je poplavila njegovu nedovršenu kuću, a u junu tornado je s nje oduvao i krov. Rođeni brat mu je umro čertiri meseca kasnije, i to samo dva dana pošto je dobio sina.

 

"Brata sam sahranio na veresiju, jer sam se istoršio zbog rođenja sina, pa nisam imao para da kupim sanduk i krstaču. Ubeđen sam da će nesreće prestati čim saznam ime ubice. Ja sam svoje rekao, ponuda je na stolu, sad je na policiju red", tužno zaključuje Radomir.

Subota 01.11.2014. 11:25
ovo je samo priča za javnost sa namerom da se slučaj pokrene jer jasno je da nijedan policajac na legalan način nesme da primi ovu "nagradu".ako je isreno hteo da da taj novac onda je trebao nagraditi svakog ko ima neke korisne informacije ili da angažira nekog privatno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online