Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
32
Petak 14.11.2014.
18:14
blic.rs, b92.net, rs.n1info.com A

Ranjen Milan Beko!

Biznismen Milan Beko ranjen je u pucnjavi na Senjaku. Kako "Blic" nezvanično saznaje, on je ranjen sa dva metka u stomak i grudi. Kako je navedeno u Urgentnom centru, Beko je operisan, njegovo stanje je trenutno stabilno ali se lekari uzdržavaju od davanja prognoza. On je nakon operacije prebačen u šok sobu.

Biznismen upucan ispred svoje kuće: Milan Beko
 

Kako je rekao zamenik direktora Kliničkog centra Srbije Dušan Jovanović, stanje Milana Beka je za sada stabilno, a njegove rane su izuzetno teške i opasne po život.

"Operacija je protekla savršeno, i trenutno je pacijent u stabilnom stanju, ali su povrede izuzetno teške i opasne po život", kazao je Jovanović novinarima ispred Urgentnog centra. Upitan kakve su prognoze, Jovanović je rekao da će se sve znati sutra u 10.00 časova.

Prema prvim informacijama iz policije, Beko je upucan u sačekuši ispred svoje kuće dok je ulazio u automobil. Nepoznati napadač je iskočio iz žbunja i u Beka ispalio najmanje pet hitaca, od kojih su ga dva pogodila u stomak. Dalji napad je sprečio vozač Milana Beka koji je ubacio automobil u rikverc i isprečio se između biznismena i napadača. Beka je do Urgentnog centra odvezao njegov lični vozač, koji mu je ujedno i telohranitelj. Beko je sa ozbiljnim povredama odmah prebačen u beogradski Urgentni centar gde je operisan.

- Beko je zadobio povrede abdomena. Operisan je i za sada je stabilno - rekao je za "Blic" jedan od lekara Urgentnog centra. Kako je navedeno, operaciji je prisustvovao i  ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Najverovatnije dva napadača

Uviđaj je završen, a policija sumnja da su u napadu na Beka učestvovala dvojica napadače, rekao je za RTS načelnik beogradske policije Veselin Milić. Naime, osim napadača koji je pucao u Beka, sa njim je bio još jedan mladić, odeven u crno sa kapuljačom na glavi, za koga se sumnja da je bio zadužen za čuvanje straže. On je zajedno sa napadačem pešice pobegao u nepoznatom pravcu.On je dodao da pre današnjeg slučaja, policija nije imala nikakve indicije da je ugrožena bezbednost Milana Beka.

Beko u trenutku napada pričao sa advokatom?

Kako saznaje "Blic", Milan Beko je u trenutku kad je napadač pucao u njega pričao telefonom sa advokatom Nenadom Popovićem. Advokat Popović, međutim, nije imao komentara na ova saznanja.
- Ne želim da komentarišem ništa u ovom trenutku - rekao je Popović za “Blic”.

"Beogradska policija nema saznanja da je Milanu Beku neko pretio niti je imala bilo kakvih indicija da će biti izvršeno ovo krivično delo",izjavio je Milić i dodao da je napadač najverovatnije imao i pomagača.

Inspektori beogradske policije su na mestu pucnjave pronašli tragove za koje veruju da će ih dovesti do napadača na Milana Beka.


- Pronađene su četiri čaure, jedno zrno ali i otisak stopala za koji verujemo da je napadačev. Nađeno je i više od 20 opušaka cigareta i svi tragovi sada će biti veštačeni kako bi se identifikovala osoba koja je pucala u Beka - kaže za "Blic izvor iz beogradske policije.

On navodi da je uviđaj obavljen profesionalno, da su nađeni tragovi koji mogu da dovedu do izvršioca ali i da je u istrazi, pred policijom sada veoma ozbiljan i obiman posao.

U Urgentni centar je, nakon ranjenog Beka, došla njegova porodica, biznismeni Toplica Spasojević i Miodrag Kostić i lider LDP Čedomir Jovanović. Veliki broj policajaca je prisutan ispred zgrade Urgentnog centra.

Policija vrši uviđaj na mestu gde je upucan Milan Beko

 

Policija pregleda snimke sa video nadzora

Izvor iz policije rekao je za "Blic" da će policija pregledati snimke sa video nadzora ispred Bekove kuće.

- Imamo snimke video nadzora ispred kuće Milana Beka. Radi se o snimcima napravljenim u poslednjih mesec dana, koji će sada biti pregledani. Očigledno je da je napadač znao navike Milana Beka, što ukazuje da ga je pratio izvesno vreme - kažu u policiji.


Inspektori beogradske policije su uzeli i snimke video nadzora koje ima većina vlasnika privatnih kuća u ulici kojom su napadači pobegli.


- Za sada znamo da su u pitanju dvojica napadača, izvršilac i njegov saučesnik. Obojica su na sebi imali dukserice sa kapljučama koje su imali preko glava i tamno plave jakne - kaže izvor "Blica".


Policija će u nastavku istrage proveriti i bazne stanice ovog dela Senjaka u poslednja tri meseca kako bi se utvrdilo ko je sve boravio u ovom delu grada. Načelnik beogradske policije u cilju hapšenja izvršioca je naredio akciju "Vihor" - odnosno blokadu svih glavnih saobraćajnica u gradu, mostova, izlaza iz grada ali i pojačanu kontrolu državne granice.


- Na rasvetljavanju pucnjave odmah je angažovano 300 policajaca, koji su po hitnom naređenju angažovani na slučaju - kažu u policiji.

Zatvoren saobraćaj

Novi most u smeru ka Novom Beogradu, kao i most "Gazela" zatvoreni su za saobraćaj, a policija u potrazi za napadačem zaustavlja sva vozila. Pojačana policijska kontrola je u celom gradu i na graničnim prelazima. Prema nezvaničnim saznanjima, zatvoreni su svi izlazi iz Beograda, a pojačana je kontrola i na graničnim prelazima.

Biografija

Biznismen Milan Beko nije član nijedne stranke, mada je bio ministar u vladama SPS, ND i JUL. Učestovao je u nekoliko najvećih privatizacija, a u poslednje vreme pominjao se kao kandidat za direktora "Železnica Srbije".

Beko je rođen u Herceg Novom. Diplomirao je 1997. na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu, ali nikada nije radio u struci. Prvo zaposlenje bilo mu je u pozicija direktora maketinga u marketinškoj agenciji Spektra. Ubrzo je postao suvlasnik Spektre zajedno sa Vladimirom Popovićem Bebom. Nakon toga se okreće trgovini i osniva firmu DiBek.

U politiku se uključuje posredno kroz marketinšku kampanju DS-a za izbore 1993. godine. Kasnije postaje blizak vladajućoj strukturi, pa 1997, kao nestranački stručnjak, postaje ministar za vlasničku transformaciju u Vladi Mirka Marjanovića.

Ostao je upamćen kao autor Zakona o privatizaciji koji je važio do 2001. i po prodaji 49 odsto vlasništva Telekoma grčkom OTE-u i italijanskom STET-u. Dve godine kasnije prelazi u Saveznu Vladu Momira Bulatovića.

Bio je i predsednik UO kragujevačke “Zastave”, ali je tu funkciju napustio posle bombardovanja 1999. godine. Na izborima 2000. godine bio je nestranački kandidat za poslanika na listi JUL-a. U 2000-tim učestvovao je direktno ili posredno u nekoliko velikih privatizacija - kupovini najvećih srpskih mlekara, “Knjaz Miloša”, “Luke Beograd”, kao i privatizaciji “Večernjih novosti” i “C marketa” sa Miroslavom Miškovićem. Otac je četvoro dece.

POVEZANE VESTI

Petak 14.11.2014. 18:57
Glavni finasijer SNS
Petak 14.11.2014. 18:37
Propade nam sad i metro, brze pruge i da ne spominjem, kao ni kancelarije za brze odgovore, sve je otislo u tri lepa Vuciceva usta. Ostaje da se jos uhvatamo za slamku u Beogradu na vodi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online