Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 15.11.2014.
22:15
b92.net A

Uhapšen Goran Perčević

Goran Perčević, koji se sumnjiči za milionske malverzacije u vezi sa Univerzal bankom, uhapšen je, saznaje B92 u policiji. Naime, posle potrage policija ga je pronašla u stanu njegovog prijatelja na Banjici.

Uhap[en kod prijatelja na Banjici: Goran Perčević
 

Ranije danas, advokatska kancelarija koja ga zastupa saopštila je da je Perčević na putu i da će se odazvati državnim organima najkasnije do ponedeljka.

Nalog za hapšenje Perčevića izdat je zbog milionskih malverzacija i podizanja kredita bez pokrića koji su gurnuli Univerzal banku u propast.

"Dat je nalog za lišavanjem slobode Perčevića zbog različitih malverzacija u privredi, kada je iskorišćavanjem svog položaja i ovlašćenja i prekoračenja granica svog ovlašćanja neposredno dogovarao sa rukovodiocima Univerzal banke različito odobravanje i obezbeđivanje kredita firmama", rekao je ranije danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je naveo da su određenim firmama odobrena 34 kredita u ukupnom iznosu većem od 1,4 milijarde dinara, a "koji se zbog kreditne nesposobnosti i neadakvatnih sredstva (obezbeđenja), što se znalo u startu, ne mogu vratiti niti mogu biti u celosti vraćeni".

Izdat nalog za hapšenje Gorana Perčevića

"To je izazvalo pad adekvatnosti kapitala Univerzal banke ...i oduzimanje dozvole za rad i štetu za akcionare i deponente ove banke", rekao je Stefanović.

Goran Perčević je rođen 1965. u Beogradu, gde je završio osnovnu i srednju pravno-birotehničku školu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu, na smeru međunarodnog prava. Bio je i na poslediplomskim studijama. Karijeru je počeo kao asistent na Pravnom fakultetu.

U politici se našao posle Osme sednice Centralnog komiteta Saveza komunista Srbije. Bio je osnivač i predsednik Mladih socijalista Srbije. Potom je bio i potpredsednik Socijalističke partije Srbije, predsednik zakonodavno-pravne komisije u Skupštini Savezne Republike Jugoslavije, potpredsednik Interparlamentarne unije.

Advokat: Perčević dolazi do ponedeljka

Bio je i član Izvršnog odbora u SPS-u, predsednik teorijskog saveta i koordinator za pravni sistem i međunarodnu saradnju i odnose sa stranim partijama. Najčešće je nastupao u tandemu sa sadašnjim vicepremijerom Ivicom Dačićem. Bio je i na čelu Upravnog odbora za zaštitu spomenika.

Istovremeno, bio je glavni i odgovorni urednik teorijskog časopisa "Smisao". Onda se povukao iz politike i posvetio biznisu.

Vlasnik firmi koje spadaju u najveće kreditne dužnike u Srbiji, Goran Perčević, uspeo je da izbegne bankrot ne samo u Interkomercu, nego odnedavno i u Koteksu. Perčević je 2012. godine izabran za biznismena godine u izboru Privredne komore.

POVEZANE VESTI

Subota 15.11.2014. 22:35
A sta je sa podpukovnikom,kad ce drzava da vrati dug?
Nedelja 16.11.2014. 01:12
Hapsi I konfiskuj sve sto imaju, a buvara, dugogodisnja, jedino tako ce drzava zaustaviti lopovluk "tajkuna" jahte, avioni, nekretnine sve na dobos.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online