Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 21.11.2014.
23:10 >> 01:49h
b92.net, Beta, Vestionline A

UŽAS: Navijač Zvezde ubijen u Istanbulu

M.I. (1989) navijač Crvene zvezde izgubio je život u Istanbulu, pod nerazjašnjenim okolnostima, saznaje B92.

Foto: Ilustracija

Grupu od 400 navijača beogradskog kluba napali su navijači Galatasaraja ispred hale "Abdi Ipekči" u koju im nije dozvoljen ulaz, iako su imali ulaznice. U opštoj tuči navijača M.I. je zadobio smrtonosne povrede nožem.

Dok se u "Abdi Ipekčiju" igrao meč Evrolige između Galatasaraja i Crvene zvezde Telekom, navijači crveno-belih napadnuti su od strane turskih huligana.

Grupa od oko 400 navijača Zvezde nije uspela da uđe u halu i bodri svoj klub, pa je ispred hale došlo do incidenata. Navijači Galatasaraja su grupu gađali kamenicama i bakljama, a došlo je i do fizičkih sukoba, prenosi RTS.

Policija je brzo intervenisala, a prema pisanjima turskog "Hurijeta", srpski navijači su napuštajući prostor oko hale demolirali nekoliko vozila i izloga. Tokom samog susreta, navijači Galate su u nekoliko navrata skandirali "Kosovo, Kosovo".

Konzulat Srbije u Istanbulu potvrdio je da je navijač Crvene zvezde ubijen u Istanbulu. U konzulatu je rečeno da je konzul Zoran Marković otišao u bolnicu i da za sada ne mogu za sada da iznesu druge detalje.

KK Crvena zvezda izjavila saučešće

"Navijač Crvene zvezde M.I. (25 godina) poginuo je u Istanbulu od posledica uboda nožem. Nesrećni mladić je otputovao u Tursku na utakmicu crveno-belih i Galatasaraja, a posle napada nožem turskih huligana izgubio je život. KK Crvena zvezda izjavljuje saučešće porodici, rodbini i prijateljima", stoji na sajtu crveno-belih.

"Ovo je jedan gest neprijateljstva, da u vreme kada se Srbiji zabada nož sa svih strana, u Turskoj bude zabijen nož u srce navijača iz Srbije. Događaj je tragičan, potresen sam", rekao je Marković za Betu.

On je kazao da je konzulat Srbije bio u kontaktu sa turskom policijom i da je upozoravao da je utakmica visokog rizika u pitanju, ali da njihovi apeli nisu prihvaćeni.

"Organizacija je bila na najmanjem nivou. Mi smo dva dana upozoravali da je to susret visokog rizika i da može doći do ovakve situacije. Mi sada radimo na tome da svi navijači bezbedno napuste teritoriju Turske u najkraćem roku. Ubijeni navijač je dobio teške ubodne rane i odmah je prevezen u bolnicu. Želim da naglasim da su se turski lekari borili kao lavovi za njegov život. Reanimacija je trajala pet sati, ali je na kraju zbog obilnog krvarenja preminuo", rekao je Marković.

POVEZANE VESTI

Petak 21.11.2014. 23:12
NEDAJ BOŽE DA JE TURČIN ,POGINUO U BEOGRADU,ČITAVA SAD-e I EVROPA BI SE DIGLA NA NOGE,SA SVE nikolićijem i vučićijem.A SRBIN ĆE BITI SAMO KOLATERALNA ŠTETA.
Petak 21.11.2014. 23:27
A sledece godine u Tursku na letovanje ...
Petak 21.11.2014. 23:51
Pocivaj u miru brate.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online