Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Subota 22.11.2014.
09:54
Beta A

Vučić: Turska da hitno pronađe ubicu

Predsednik Vlade Republike Turske Ahmet Davutoglu izrazio je danas, u telefonskom razgovoru sa predsednikom srpske vlade Aleksandrom Vučićem, saučešće povodom ubistva navijača Crvene Zvezde Marka Ivkovića, juče u Istanbulu.

Vučić: Hitno da pronađu ubicu
 

Premijer Vučić izrazio je zaprepašćenje zločinačkim ubistvom koje je počinjeno nad građaninom Srbije i rekao svom turskom kolegi da Srbija zahteva hitno pronalaženje i hapšenje ubice i njegovo najstrože kažnjavanje.

Takođe, predsednik Vlade Srbije saopštio je turskom premijeru Davutogluu da šef stručnog štaba Košarkaškog kluba Galatasaraj Ergin Ataman, posle izjave u kojoj je ubijenog mladića, kao i sve ostale navijače Crvene Zvezde, optužio za terorizam, nije dobrodošao u Srbiju.

Predsednik Vlade Srbije istakao je da je Srbija samo pre nekoliko nedelja dočekala trostruko brojniju grupu navijača Bešiktaša i obezbedila im punu sigurnost i bezbednost u Beogradu.

Predsednik Vlade Turske Ahmet Davutoglu izrazio je žaljenje što je jedan mladi ljudski život ugašen i obećao je da će turske vlasti učiniti sve da se počinilac zločina pronađe i izvede pred lice pravde.

"Nož u srce"

Predsednica Narodne Skupštine Srbije Maja Gojković osudila je danas ubistvo navijača "Crvene zvezde" u Istanbulu i pozvala nadležne organe u Turskoj da što hitnije reaguju, pronađu i kazne počinioce.

 

"Ne možemo da gradimo odnose saradnje i poverenja dok huligani u Turskoj zabijaju nož u srce čoveku, koji dolazi iz Srbije, samo zato što navija za drugi klub", navodi se u saopštenju predsednice parlamenta.

Konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković rekao je agenciji Beta da je mladić ubijen ubodima nožem u sukobima koji su izbili ispred same hale "Abdi Ipekči" u Istanbulu.

"Ovo je jedan gest neprijateljstva, da u vreme kada se Srbiji zabada nož sa svih strana, u Turskoj bude zabijen nož u srce navijača iz Srbije. Događaj je tragičan, potresen sam", rekao je Marković.

POVEZANE VESTI

Subota 22.11.2014. 10:01
Zašto idete u tu zemlju zverova i najkrvoločnijih monstruma u ljudskom obliku?zar pored naše Crne Gore i Grčke, vi idete na njihovo more?za navijače, je tek veliki rizik.zar vam nije dosta što su nas 500 godina tlačili?hoćete li još?ja lično,nikada ne bih otišao u tursku. sledeći put po reciprocitetu i svaki put tako, kad dolaze turci, dok definitivno ne odustanu od dolaska u Srbiju. i ne gledajte ono falsifikovanje istorije, onu cigansko tursku seriju.fuuj
Subota 22.11.2014. 10:08
Cekajte dok se istraga zavrsi, bice da je neki sandzaklija ili siptar ubio mladica, u to bi se kladio glavu bi dao.
Subota 22.11.2014. 10:30
strasno
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online