Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 24.11.2014.
19:32
B92 A

Miroslav Bogićević - od čeda do monstruma

Biznismen Miroslav Bogićević, koji je danas uhapšen, vlasnik je koncerna Farmakom MB, u čijem sastavu posluje sedam preduzeća. To su Mlekara Šabac, Industrijski kombinat Guča, Fabrika akumulatora Sombor, Livnica Požega, Rudnik Lece Medveđa, Poljoprivredni kombinat 7. juli Debrec, Rudnici i topionica Zajača.

Miroslav Bogićević od uglednog biznismena do velikog dužnika
 

Farmakom MB osnovan je 1989. godine, a Bogićević je preduzeća, čiji je vlasnik, kupio za vrlo kratko vreme. On je važio za uspešnog biznismena, pa je 2011. godine proglašen za biznismena decenije, a to priznanje koje dodeljuje Klub privrednih novinara iste godine dobio je i Goran Perčević, koji je prošlog vikenda takođe uhapšen.

Pročitajte još:

* Uhapšen biznismen Miroslav Bogićević

* Tajkun čeka lisice u kućnom pritvoru?

* Uhapšen Goran Perčević

Pad koncerna Farmakom MB počeo je kada se pojavila informacija da je Bogićević po nalogu tadašnje vladajuće Demokratske stranke učestvovao u kupovini kompanije Politika.

Sa promenom vlasti posle 2012. godine, Bogićevićeva slika uspešnog privrednika počinje da bledi, a na površinu su isplivali dugovi njegovih preduzeća prema državi i bankama.

Od dobrog poslodavca, postao je onaj koji radnicima duguje za plate, a dobavljačima i seljacima za predatu robu. Prema tvrdnjama premijera Srbije Aleksandar Vučića iz oktobra ove godine, Bogićevićev koncern je jedan od najvećih poreskih problema države, koji samo bankama duguje više od 400 miliona evra.

Vučić je tada rekao da je to "političko čedo jedne stranke koje je preraslo u monstruma" i da ne zna kako će taj problem da bude rešen.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 24.11.2014. 20:38
U Srbiji je najbolje biti lopov politicar ili biznismen.Pokrades milione,posedis zbog javnosti neki mesec u istraznom zatvoru,puste te zbog bolesti,i nikada ne budes osudjen jer predmet zastari,nema svedoka,promeni se rezim,a ti milionima pokradenim kupis slobodu i sudije i uzivas u zivotu na stetu ovog naivnog naroda.Ja neznam da iko robija od politicara ili biznismena lopova milionera,koliko vidim niko nikada,a i kod Vucica su zasticeni,doticni ima cenu.
Ponedeljak 24.11.2014. 20:13
Kod nas jos uvek uspeh ili neuspeh ne zavisi od sposobnosti preduzimaca vec od partiske knjizice.Nasi politicari se vec decenijama petljaju gde im nije mesto pa zbog toga je takvo jadno stanje u industriji.Kada dodje do promene vlasti odjednom novi lopovi iznalaze greske starih lopova.Koji preduzimac krupnijeg kalibra nije koristio veze i poznanstva iz politike mogu se na dve ruke odbrojati.Ako kao privatno lice zelis da registrujes kombajn imas problema do daske imas li vezu sa lopovima iz skupstine mozez obrtati milione a rec porez ne moras ni poznavati.
Ponedeljak 24.11.2014. 23:17
Kad će biti uhapšeni i njegovi "tvorci" i "podstrekači" na pljačku, Dule "dupe" i Dule "zelenaš" i još neki koji napraviše od lošeg činovničića iz socijalnog i još lošijeg trgovca apotekara, bizmismena regiona i monstruma. Nije fer da se samo njemu oduzme imovina i da se strpa u ćorku ima njih još......
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online