Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 31.01.2015.
09:44
B. Đokić - Vesti A

Sve miriše na devedesete

Srbiju su u sredu, u razmaku od samo desetak sati, potresla dva surova ubistva u Beogradu i jedno u okolini Kragujevca. Dugo se nije pamtio "krvaviji" dan, pa se srpska javnost s pravom uplašila da se na ulice Beograda vraća duh devedesetih godina! Ipak, kriminolog Zlatko Nikolić spušta loptu i tvrdi da tri zaista brutalna zločina ne znače i da će ulicama Beograda ponovo teći potoci krvi, kao pre dvadesetak godina kada su likvidacije bile gotovo svakodnevna pojava.

Istorija se neće ponoviti: Kriminolog Zlatko Nikolić

- Jeste neobično da se dogode tri ubistva za tako kratko vreme, ali mislim da je u pitanju obična slučajnost. Sve tri žrtve su nastradale u različitoj vrsti obračuna. Mladić koji je ubijen u Novom Beogradu je, kako kažu, bio član grupe Dejana Stojanovića Keke, vozio je jaguar, držao kafić i imao dosije u policiji. Verovatno je sa osobom koja ga je ubila imao neraščišćene račune i ovde je očigledno reč o nekoj vrsti mafijaške svađe. Devojka koja je ubijena u kući u Mirijevu drugačiji je slučaj. Porodica njenog muža je krila od policije šta se desilo, a njen suprug je pobegao. Devojka i njen muž živeli su u nehigijenskom naselju u Mirijevu, a u takvom okruženju se nasilje u porodici ne prijavljuje, mada ubistvo nije moglo da se sakrije. Na kraju, ubistvo na pumpi u Aranđelovcu je očigledno posledica ličnog sukoba između ubice i žrtve - rezimirao je sva tri slučaja Nikolić.

Smaknuta satarom

Prvo je nađeno u sredu telo maloletne Zufu Hajrizaj (18), za čije ubistvo je osumnjičen suprug Suan B. (17). Ona je ubijena udarcem satare po glavi u kući u nehigijenskom naselju u Mirijevu. Odmah posle ubistva njen suprug je pobegao, ali je ubrzo uhapšen. Pored njenog tela nisu nađeni tragovi krvi, a policija ne isključuje mogućnost da je Zufu ubijena na drugom mestu ili da su tragovi zločina uklonjeni.

On dodaje da se to dosta razlikuje od devedesetih godina, kada su pucnjave bile gotovo svakodnevna pojava.

Izrešetan posle svađe

Samo nekoliko sati kasnije nađen je drugi leš. U pitanju je Miloš Milanović zvani Japi (30), poreklom iz Užica, koji je ubijen u ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu. Kako prenose mediji, on je imao dosije u policiji i na njega je pucao zasad nepoznati muškarac za kojim policija traga. Kako dodaju mediji, Milanović je navodno bio član Kekine grupe, a likvidiran je posle kraće rasprave, najverovatnije zbog droge.

- Tada smo imali sačekuše, obračune različitih grupa. Bili su tipični obračuni među kriminalcima, a sada je u pitanju običan svet ili sukob zbog dugovanja. Tada je način života, splavovi, skupa vozila tih pojedinaca koji ništa navodno nisu radili, upadao u oči i imali smo silne obračune. Ovo sada je čista koincidencija u jednom danu, i to bode oči - naglašava Nikolić.

Likvidacija na pumpi

Na benzinskoj pumpi DMB petrol u Aranđelovcu hicima iz pištolja ubijen je Igor Mitić (32), radnik pumpe. Na njega je pucao Danko M. (34), takođe iz Aranđelovca. Ubistvu je prethodila svađa nakon što je Igor objasnio da ne može da sipa Danku gas za 300 dinara, pošto pravila firme nalažu da je 500 dinara minimalni iznos za koji može da se sipa gas. Posle ubistva Danko je pobegao, ali ga je vrlo brzo policija našla i uhapsila.

POVEZANE VESTI

Subota 31.01.2015. 09:53
U Srbiji ima dosta i previse onih koji zele sukobe , hmm , pa postoji i drugi nacin ratovanaj , daj malo da se urazumimo !!?
Subota 31.01.2015. 15:05
Evo na ovom portalu 90te su vec pocele na veliko!! :) ;)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online