Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 01.02.2015.
08:35
Blic.rs A

Očuh im zapalio majku, a gazdarica traži pare!

"Gazdarica traži da platimo renoviranje stana posle požara. To košta pet, šest hiljada evra. Mi nemamo te pare!"

Reuters/P. L.
Muž je polio razređivačem i zapalio (foto ilustracija)

Dejan (20), mlađi sin Svjetlane Urošević (45), koju je muž Radan (51) pre dve nedelje polio benzinom i zapalio u stanu u Batajnici, bori se sada s novim životnim problemom. Za to vreme, i njihova majka Svjetlana se oporavlja nakon operacije na Klinici za opekotine i rekonstruktivnu hirurgiju u Zvečanskoj ulici.

Čeka operaciju leđa

Dejan i Aleksandar još ne mogu majku da posete u bolnici. Međutim, vesti su iz dana u dan sve pozitivnije.
- Na svu sreću, operacija je odlično prošla. Lekari su nam rekli da joj se oporavlja koža na grudima. Ostalo je još da joj urade operaciju na leđima. Kako su nam rekli, možda neće ni biti potrebno da se donira koža. Brat i ujka su spremni da daju kožu. Jedva čekamo da je vidimo - kaže Dejan.

Braća Aleksandar (24) i Dejan prethodnih dana čistili su stan u Ulici Svetog Serafina Sarovskog 3, ali vatra je napravila ogromnu štetu: u hodniku, kupatilu i kuhinji zidovi su crni, dok se u dnevnoj sobi bukvalno ljušte. Parket je uništen, kao i nameštaj.

- Samo je najmanja soba ostala neoštećena. Uništen nam je i televizor i kompjuter. Komšije se žale da i dalje isparava garež - priča Dejan, koji je sa bratom iznajmljivao stan.

Dvosoban stan od 54 kvadratna metra neophodno je potpuno renovirati.

- Gazdarica je platila vodoinstalatera da pročisti kanalizaciju, kupila je stakla za ulazna vrata zgrade i hodnik i angažovaće električara da namesti struju. Ona je penzionerka i nema para da renovira stan. Sada traži od brata i mene da mi to uradimo - priča Dejan o novoj nedaći koja ih je zadesila.

Nesrećni mladići nemaju odakle da finansiraju popravku stana.

- Trenutno iznajmljujemo drugi stan u gradu i stvarno ne možemo da priuštimo novac za renoviranje. Ne znamo ni gde ćemo mamu da stavimo kada izađe iz bolnice. Problem je što su nakon požara oštećeni praktično svi stanovi na prvom spratu. Stanari hoće da nam pomognu u radovima, ali potreban je novac za materijal. Treba najpre iščupati svu struju u stanu, oljuštiti zidove, sraviti cement, izgletovati ih i okrečiti ceo dan. Takođe, treba oljuštiti ceo parket i staviti laminat. Izbaciti uništeni nameštaj - objašnjava Dejan.

Milan Dobrić, heroj sa četvrtog sprata koji je spasio Dejanovu i Aleksandrovu majku, ističe da na sve načine pokušava da pomogne mladićima.

- Da imam novac, platio bih renoviranje. Ovo nije samo njihov problem nego i problem cele zgrade. U komšiliku živi troje dece i stari ljudi koji udišu garež. Potrebno je srediti stan do proleća jer kad počnu vrućine biće jako teško. Raspitivao sam se za pomoć u Infostanu, ali su mi rekli da je to ogroman novac - kaže Dobrić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online