Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 28.02.2015.
08:18 >> 11:31h
Tanjug, blic.rs A

Sačekuša: Ubijeni Nenad Opačić i njegova supruga

Vođa veterničke grupe Nenad Opačić i njegova supruga ubijeni su sinoć (27. februar) u Novom Sadu, rečeno je Tanjugu u Policijskoj upravi u tom gradu.

Tanjug
Ispaljeno deset metaka u Opačića i njegovu suprugu

Kako je rečeno u novosadskoj policiji, Opačić i njegova supruga Jasmina ubijeni su između 0.00 i 0.15 časova u ulici Braće Dronjak u Novom naselju.

Kako se nazvanično saznaje, Opačići su bili u poseti kumovima, a na njih je pucano kada su izašli na ulicu i krenuli ka kolima.

Tanjug
Na Opačiće pucano kada su izašli na ulicu i krenuli ka kolima

Nenad je na licu mesta ostao mrtav, dok je njegova supruga preminula na putu za bolnicu.

Pozivajući se na očevice RT Vojvodina, navodi da je ubica gurao bicikli i da je nosio fantomku, a da je na Opačića i njegovu suprugu pucao ispred ulaza u zgradu.

Tanjug

Nenad je na licu mesta ostao mrtav, dok je njegova supruga preminula na putu za bolnicu.

Vođa veterničkog klana, kako se nazvanično saznaje, bračni par je bio u poseti kumovima, u novosadskom Novom naselju a kada je sa suprugom izašao na ulicu i krenuo ka kolima sačekali su ih napadači i u njih ispalili desetak hitaca.

Radaković: Policija intenzivno traga za ubicom

Načelnik policijske uprave Novi Sad Siniša Radaković kaže da u interesu istrage detalje ovog događaja trenutno ne može izneti u javnost.

Pozivajući se na očevice RT Vojvodina, navodi da je ubica gurao bicikli i da je nosio fantomku, a da je na Opačića i njegovu suprugu pucao ispred ulaza u zgradu.

Prema informacijama iz novosadske policije, odmah nakon ubistva policija je blokirala grad.

Nenad Opačić poznat je javnosti od kada je osuđen na dugogodišnju zatvorsku kaznu kao jedan od vodećih ljudi organizacije Firma, koja je povezivana sa trgovinom velike količine droge. Juče je pušten na slobodni vikend.

Opačić je uhapšen u akciji "Sablja" 2003. godine.

Presudom je potvrđeno da se kao šef veterničke grupe bavio preprodajom narkotika, kao i da je bio saradnik zemunskog klana u nekoliko slučajeva otmica i iznude.

Za vreme suđenja, zašiljenom četkicom za zube napao je zaštićenog svedoka Miladina Suvajdžića - Đuru Mutavog.

Veza sa politikom

Opačićevo ime vezuje se za mnoga imena iz sveta politike. Sa Vukom Draškovićem je 1990. organizovao miting u Sremskim Karlovcima. Bio je prijatelj sa Nenadom Čankom, a čuvao je Miodraga Isakova i Gordanu Čomić. Poznavao je i Zorana Đinđića, koga je posle bombardovanja 1999. dočekao na aerodromu u Surčinu. Na suđenju je izjavio da je politički zatvorenik jer je Dušan Mihajlović želeo da se osveti Čanku i zato je tražio njegovu smenu posle ubistva premijera.

POVEZANE VESTI

Subota 28.02.2015. 08:46
Zasto bjeze sipari sa Kosmeta ??? Evo ogovora !!
Subota 28.02.2015. 15:48
Djindjić je bei najveći pokrovitelj narko-dilera-sad brišite i pišite kako su eto ubili nedužnog Opačića.Šta me briga za njih a i ovaj narod ima veće muke od narko dilera i njihovih političkih zaštitnika.E pa brišite.Šta je kod vas sve zabranjeno reći.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online