Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 02.04.2015.
05:15
B. Đokić - Vesti A

Obesila se devojčica od 12 godina

U porodičnoj kući u Dimitrovgradu kod Pirota nađeno je telo M. G. (12), odlične učenice OŠ "Hristo Botev". Devojčica je nađena obešena u utorak oko 18 sati i prema prvim rezultatima istrage u pitanju je samoubistvo, javljaju lokalni mediji.

glhscrucible.wikispaces.com
Stravična tragedija u Dimitrovgradu

- Njeno telo našao je četiri godine mlađi brat, a oko vrata devojčice bio je obmotan gajtan za podizanje roletne. Samo 15 minuta ranije, M. G. je rekla kako ide u sobu da je spremi, a prethodno se igrala u dvorištu. O tragediji je odmah obaveštena policija, a zasad se ne zna koji je bio motiv devojčice da digne ruku na sebe - rekao je izvor "Vesti".

Ovo je drugi slučaj u poslednja dva meseca da je devojčica sličnog uzrasta počinila samoubistvo. Javnost u Srbiji potresao je slučaj N. G. (11), koja je početkom februara počinila samoubistvo, takođe vešanjem u sobi porodične kuće u selu Zlot kod Bora.

Činjenica da su za tako kratko vreme ugašena dva mlada života je nešto čime bi društvo trebalo da se pozabavi, kaže psiholog Aleksandra Janković, objašnjavajući da je u pitanju najosetljivija kategorija mladih.

- Ovako mlade osobe su vrlo osetljive i trpe pritiske onoga što obeležava naše društvo. Vrlo često žive u porodicama u kojima osećaj beznađa i besperspektivnosti dominira. Često nemaju komunikaciju sa roditeljima na adekvatan načina za tako osetljiv period - smatra Jankovićeva.
Ona objašnjava da se vrlo često zaboravlja činjenica da su adolescenti vrlo depresivni.

Kobna igra

Kada je početkom februara N. G. stavila omču oko vrata, njena namera nije bila da počini samoubistvo, utvrdila je kasnija istraga. Ona je bila u sobi sa porodicom i šalila se, posle čega je otišla u susednu prostoriju. Stavila je uže za vezivanje džakova oko vrata, popela na krevet i verovatno slučajno počinila samoubistvo, moguće u nameri da se našali sa ukućanima, pokazala je istraga.

- Ta depresivnost je često neprimećena, misle da su u pitanju mladalačke bubice. Na sve to i okolina je vrlo surova, te vršnjaci utiču na te probleme, a nasilje, pogotovo psihičko zlostavljanje postoji u tom periodu. To utiče na osobe koje su po prirodi osetljive i nemaju dobru komunikaciju sa porodicom i njihovu podršku. Onda pokušavaju da demonstriraju nezadovoljstvo ovako drastičnim postupcima, a da često nisu ni svesni šta rade, te dođe do pogubnih posledica, a bez poslednje namere da se ubiju. Nažalost, svi se zapitamo šta se dešava sa decom tek kad dođe do ovako tragičnih događaja - objašnjava Jankovićeva za "Vesti".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 02.04.2015. 07:35
Eee, Vucicu, sta napravi od jadnog naroda?Pa zar i deca da se vesaju. Gde ce ti dusa ako je imas?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online