Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 30.05.2015.
22:50
Tanjug A

Albanci pretukli Srbina kod Kline zbog ispaše krava

U selu Grabac u opštini Klina pretučen je kosovski Srbin Radoš Magić, dok je pokušavao da iz svoje njive otera stoku koju su na ispašu doterali Albanci iz susednog sela.

Tanjug
Klina: Učestali napadi na povratnike

Magić je zadobio lakše povrede leđa i ruke. Medicinska pomoć ukazana mu je u Pećkoj bolnici.

Policija je reagovala i privela osumnjičenog, prenela je Radio televizija Kosova, program na srpskom jeziku.

"Juče oko 18.00 časova policiji je prijavljen napad. Policija je izvršila uviđaj i u potrazi za osumnjičenim na razgovor su privedene dve osobe albanske nacionalnosti, jednom licu po nalogu državnog tužioca određena je mera policijskog pritvora"”, izjavio je za RTK 2 portparol regionalne policije u Peći Dževat Ibraj.

Na osnovu informacija iz policijskog izveštaja do incidenta je došlo kada je Magić rekao čuvaru stoke da je istera sa njegovog imanja, nakon čega je Magić napadnut i zadobio povrede leđa i ruku.

Magić je identifikovao napadača u policijskoj stanici u Klini.

Slučaj je prosleđen tužilaštvu, a nadležni policijski organi su preduzeli sve neophodne mere, kazao je policijski portparol.

Jevtić osudio incident u kome je pretučen Srbin

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić najoštrije osuđuje incident u kome je pretučen Radoš Magić iz sela Grabac u opštini Klina, dok je iz svoje njive pokušao da otera stoku koju su Albanci doterali na ispašu.

Jevtić je za TV Pink rekao da su ovakvi događaji svakako loša poruka za povratnike u Klini i za proces povratka i opstanka uopšte.

"„Niz incidenata u Klini u poslednjem periodu je loša poruka za povratnike, i ovo dodatno usporava i onako spor proces povratka. Napad na Radoša Magića i nanošenje telesnih povreda plaši povratnike u unosi nesigurnost'', saopštio je Jevtić, dodajući da svako ima pravo na svoju privatnu imovinu i da ona ne sme biti ugrožavana.

POVEZANE VESTI

Subota 30.05.2015. 22:54
Србе ко*љу и бију којекуде а "српска" полиција дефилује центром пашалука ?
Subota 30.05.2015. 23:15
Да иза леђа шииптара нису американци и ЕУ сада неби на Косово био ни један шииптар .фашиисти бране фашиисте .фашиистичку вам крв јеебем .
Nedelja 31.05.2015. 12:51
Ухватио их у оргијама на своме, а међу њима су били онај комшија и и онај тропојани! Следећи пут са пушком крени у обилазак својег имања!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online