Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 30.06.2015.
11:42
Tanjug A

Kertes ljut na sud: Zbog suđenja nisam otišao da sahranim brata

Suđenje biznismenu Stanku Subotiću Caneto odloženo je po treći put u nekoliko poslednjih meseci, ovog puta zbog izostanka Milana Milovanovića. Cane se na dva prethodna poziva za drugostepeno suđenje povodom optužbi za šverc cigareta tokom devedesetih, nije odazivao. Pokušaj da se nađe novi termin koji svima odgovara iznervirao je Mihalja Kertesa, nekadašnjeg direktora Savezne uprave carina, koji je održao predavanje sudiji.

Tanjug
Kertes traži da se agonija odlaganaja suđenja prekine

Milovanovićev branilac Irina Borović rekla je sudu da je njenom branjeniku iznenada pozlilo, pa je zatražila odlaganje suđenja, čemu se usprotivio zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Ivanić.

Sud je, međutim, ipak odložio suđenje za 15. septembar sa obrazloženjem da taj okrivljeni ima ista prava kao i Subotić, zbog čijeg je izostanka suđenje bilo odloženo u martu, a u maju zbog izostanka Subotićevog branioca.

Pošto su advokati i sudsko veće više od deset minuta usklađivali termine za naredno suđenje, sa raznim izgovorima zašto ne mogu baš tog datuma koji je predsednik veća predložio, za reč se javio optuženi Mihalj Kertes, nekadašnji direktor Savezne uprave carina.

- Znam da nije moje da ovo komentarišem, ali ja sam uvek dežurni okrivljeni, i sve ovo što ovde slušam je krajnje neozbiljno - rekao je Kertes, ističući da mu je rođeni brat umro i da je u četvrtak sahrana u Nemačkoj na koju on neće ići.

- Ovo je teška ironija kakvi se sve izgovori navode, molim vas sudija zakažite suđenje samo da se sve ovo završi. Ja nisam otišao da sahranim brata, njega će sahraniti socijala u Nemačkoj - rekao je Kertes.

Drugostepeno suđenje drži se po žalbi tužioca za organizovani kriminal na oslobađajuću presudu Specijalnog suda u Beogradu. Prvom prvostepenom presudom Specijalnog suda, koja je ukinuta, bio je osuđen na šest godina zatvora, dok je drugom oslobođen optužbi. Sada Apelacioni sud mora da izrekne pravosnažnu presudu. Subotić se brani sa slobode jer je položio jemstvo od 538.000 evra, odnosno upisao je hipoteku na kuću u korist suda.

Tužilaštvo za organizovani kriminal smatra da je izostajanje Subotića i njegovog branioca koji je izostao sa prošlog pretresa u maju, usmereno na odugovlačenje postupka sa ciljem da nastupi zastarelost. Zastarelost krivičnih dela za koje se terete Subotić i ostali moglo bi da nastupi u oktobru ove godine.

Osim Subotića, okrivljeni za šverc cigareta su bivši direktor Savezne uprave carina Kertes, Subotićev sestrić Nikola Milošević, Milan Ranković, Ivana Krčmarić, Jovica Ranđelović, Stevan Banović, Nebojša Nikolić, Milan Milanović, Dragi Dodevski, Ivana Olujić, Miodrag Zavišić, Milovan Popivoda, Miroslav Pešić i Luka Nenadić.

POVEZANE VESTI

Utorak 30.06.2015. 14:09
Jeebo te brat i ti njega kao sto ste vi jeebali srpski narod!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online