Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 28.07.2015.
11:23
Informer A

Užas u Zemun polju: Prijatelju silovao majku!

Radiša Vasiljković (41) posle pijanke upao u sobu Ljubice U. (62), pretukao je i brutalno silovao, pa se izvrnuo na drugi krevet i zaspao. Staricu je ujutro pronašla snaja, na podu, u lokvi krvi

tolivelugu.com
Pretukao ženu, koja je spavala, i silovao je (Foto: Ilustracija)

Radiša Vasiljković (41) uhapšen je zbog sumnje da je u Zemun Polju silovao Ljubicu U. (62), majku svog bliskog prijatelja Predraga U!

Monstruozan zločin odigrao se u noći između petka i subote nakon proslave rođendana Ljubičine unuke! Pijani Radiša je upao u Ljubičinu sobu, pretukao je i brutalno silovao, nakon čega se izvrnuo na drugi krevet i zaspao!

Kako se saznaje od izvora bliskog istrazi, Predrag je preko 20 godina bio prijatelj sa Radišom, a pre sedam meseci primio ga je u svoju porodičnu kuću u Zemun Polju.

- Bio mi je kao brat, zajedno smo i radili. Primio sam ga pod krov, hranio sam ga, a ovako mi je vratio. Majku mi je silovao... Ne znam šta da kažem. Kakav je to čovek? - jadao se Predrag.

U petak uveče su, kaže, slavili rođendan njegovoj ćerki i bilo je veselo:

- Svi smo malo više popili, ali je Radiša malo preterao sa rakijom. Sutradan, kad sam saznao šta je uradio, došlo mi je da ubijem i sebe i njega.

Ljubica kaže da je u petak uveče legla u krevet dok su se gosti još provodili.

- Bila sam umorna... Prošle godine sam ostala bez muža, pa sam imala moždani i srčani udar, i morala sam ranije da odem da spavam. Mislim da je bilo oko 11 sati uveče kad sam legla. Iz sna me je prenulo kad sam osetila da me neko grabi za vrat. U sledećem trenutku osetila sam udarac u glavu i više se ničega ne sećam - priča Ljubica.

Našli je onesvešćenu

Njena snaja Mirjana Bobić pronašla ju je na podu spavaće sobe, bez svesti, u lokvi krvi.

- Ležala je na podu pored kreveta. Bila je gola od pojasa na dole, imala je samo majicu, na kojoj je bilo krvi. Radiša je go ležao na drugom krevetu. Videla sam da su mu krvave ruke. Pokušavala sam da probudim Ljubicu, ali nisam mogla. Obukla sam joj neke stvari, da ne bude gola, da je sin ne vidi takvu i otrčala po Predraga. Dok smo se vratili, Radiše nije bilo - priča snaja silovane žene.

Ljubicu su, kaže, jedva osvestili.

- Nije znala ni gde se nalazi ni šta se desilo. Pozvali smo policiju i Hitnu pomoć. Radišu su pronašli i uhapsili dva sata kasnije u centru Zemun Polja. Bio je ispred kioska i nastavio je da pije - kaže Mirjana.

Ljubica nam se žali da su joj ginekolozi utvrdili teške unutrašnje povrede.

- Imala sam ogrebotine po rukama i nogama, ali to je ništa. Dole me je užasno bolelo... Ginekolog mi je potvrdio da sam silovana i da dole imam posekotinu dugačku četiri centimetra - priča nesrećna žena.

Stravična serija silovanja i nasilja

* Mart 2015. - Rumun Vasil Uktu (49) svirepo pretukao, silovao i na kraju zadavio Slavku Stević (83) u njenoj kući u Starčevu kod Petrovca na Mlavi

* Mart 2015. - Milovan Mišić (36) iz Svrljiga seksualno zlostavljao i zadavio Milinku Jeftić (82) u njenoj kući. Monstrum je u policiji priznao ubistvo, ali je negirao da je staricu silovao. Međutim, na Milinkinom telu pronađeni su tragovi seksualnog zlostavljanja

* Novembar 2014. - Živadin Živanović (19) iz Lozovika kod Jagodine pretukao i silovao D. I. (74) iz istog sela. Manijak je posle slave kod prijatelja svratio kod D. I., a onda ju je pretukao, ubacio u kuću i silovao

* Januar 2013. - Nenad R. (19) uhapšen jer se mesecima seksualno iživljavao nad Ljiljanom J. (69) u nehigijenskom naselju u Ulici vitezova Karađorđeve zvezde u Beogradu. Nenadova majka je četiri meseca ranije otišla od kuće i zamolila Ljiljanu da brine o Nenadu, a ovaj je počeo da je bije i siluje kad god bi se napio

POVEZANE VESTI

Utorak 28.07.2015. 11:37
Ovakve monstrume treba likvidirati a ne hapsiti .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online