Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 01.08.2015.
09:10
Blic.rs A

Ivanu u smrt odveo tehničar sa VMA

Ljubiša Pavlović (51) suočiće se sa krivičnom prijavom jer je tokom predistrage utvrđeno da je Bodrožićevoj nabavio anestetik "propofol" i postavio braunilu.

facebook.com/Iva Bodrozic
Kobna noć i kobna doza  za Ivanu

Beogradsko Više tužilaštvo okončalo je predistražni postupak u slučaju smrti Ivane Bodrožić (31), koja je sredinom decembra prošle godine pronađena mrtva u sobi hotela “Hajat”.

Sedam meseci policija je po nalogu tužilaštva obavljala razgovore i sakupljala dokaze kako bi rešila misteriju sobe 324, koja je zimus potresla javnost. Obruč se stegao oko medicinskog tehničara, reanimatora sa Vojnomedicinske akademije, koji je identifikovan nekoliko dana nakon smrti Bodrožićeve, i to uz pomoć DNK tragova pronađenih na braunili u njenoj ruci.

Propofol lek za "spuštanje"

Kobni anestetik od kog je stradala Bodrožićeva dostupan je samo u bolnicama i služi kao uvod u anesteziju. Njegovo dejstvo je kratkotrajno, a posebno je popularan među kokainskim zavisnicima kojima je neophodan da bi zaspali.

- Prikupljeni dokazi ukazuju na postojanje sumnje da je medicinski tehničar sa VMA Ljubiša Pavlović počinio krivično delo proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih proizvoda. Sumnja se da je on Bodrožićevoj nabavio kobni anestetik i ugradio braunilu u venu, te da je na taj način indirektno odgovoran za njenu smrt.

Uz DNK prikupljeno je još dokaza koji ga optužuju da je bolnički anestetik ukrao sa VMA i prodao ga Bodrožićevoj kobnog dana kada je preminula - rekao je za list “Blic” izvor iz istrage.

S obzirom na to da ovo krivično delo nije u nadležnosti Višeg tužilaštva, predmet će biti prosleđen Osnovnom tužilaštvu.

- Više tužilaštvo dalo je predlog Osnovnom da protiv Pavlovića podnese krivičnu prijavu, a potom pokrene istragu, ali će o tome završnu reč dati tužilac koji bude radio na predmetu - kaže izvor lista "Blic".

Beživotno telo Ivane, ćerke vojvođanske poslanice Nade Bodrožić, pronašla je spremačica u sobi hotela “Hajat” 10. decembra prošle godine. U ruci je imala braunilu, a pored tela pronađeni su špricevi i bočice anestetika “propofol” koji je dostupan samo u bolničkim uslovima.

Policija je saopštila da neće otvarati istragu jer je reč o "nenasilnoj smrti“, ali vest da je u pitanju devojka poznata u domaćem džet-setu pokrenula je nagađanja javnosti o tome kako je i zašto preminula. Tužilaštvo je zbog toga naložilo policiji da pokrene istragu, koja napokon daje rezultat.

Drugarica bez prijave

Bodrožićkina drugarica Sofija Š., koja je takođe zaposlena kao tehničar na VMA i koja je davala iskaz u policiji zbog sumnje da je prodavala “propofol”, sada nije pod sumnjom i protiv nje neće biti podneta prijava, saznaje „Blic”. Lista osumnjičenih nije konačna jer se nakon pokretanja istrage protiv Pavlovića, može proširiti na još nekoga, u zavisnosti od novih dokaza koje tužilac bude prikupio.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online