Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 11.04.2016.
01:13
M. Todorović - Vesti A

Masakr zbog zabranjene ljubavi

U selu Knežica kod Niša ubijena je starica Deska Mišić (83), dok je njena unuka Milica Mišić (28) ranjena. Kako kažu u policiji, na njih je pucao meštanin sela Goran Ilić (45) koji je potom počinio samoubistvo. Po svemu sudeći, motiv zločina je neuzvraćena ljubav.

A. Čukić
Pripadnici MUP-a Srbije (Foto: Arhiva)

Ilić je posle zločina došao do brvnare, nedaleko od sela, pored koje je imao veliki pčelinjak. U to vreme selo Knežica su već blokirale policijske snage u potrazi za ubicom. Prvo je zapalio brvnaru, a onda se ubio. Vatrogasci su ubrzo ugasili požar i u brvnari našli njegovo ugljenisano telo. Policija je u selu našla jednu, a u brvnari drugu lovačku pušku, vlasništvo ubice.

Krik žrtve: "Upuca me Goran!"

Teror komšije opisala je za medije Snežana Mišić.
- Prvo je pucao u Milicu koja je viknula: "Jao, upuca me Goran!" Onda je pucao na Desku i ubio je. Pritrčala sam i uspela da mu otmem pušku. Dotrčao je Dragoslav koji je počeo da se rve sa njim. Udarala sam ga kundakom i poispadali su mu meci. Uspeo je da pobegne, otrči do svoje kuće i uzme drugu pušku. Posle smo čuli da se ubio - kaže ona kroz suze.

 

Kako saznaju "Vesti", Ilić je došao u kuću Dragoslava (55) i Snežane Mišić (53), roditelja ranjene devojke. Prema rečima stanovnika sela, on je poslednjih godina bio uporan da se oženi Milicom, na šta njeni roditelji nisu pristajali. Njeg otac je bio u štali, dok je Ilić pokušavao da ubedi majku devojke da se oženi njome.

U jednom trenutku izbila je žučna svađa, posle čega je Ilić otišao i ubrzo vratio s oružjem u rukama, sačmarom i karabinom. Čim je ušao u kuću počeo je da puca iz sačmare. Teško je ranio Milicu i ubio njenu babu.

Dragoslav Mišić kaže da su posledice zločina mogle bile i veće.

- Bio sam u ekonomskom delu domaćinstva kada je Snežana došla da mi pomogne pošto je naš komšija otišao. Kada smo čuli pucnjavu oboje smo odmah otrčali do kuće gde smo Goranu oteli jednu od dve puške u trenutku kada je krenuo i nas da traži. Očigledno je nameravao sve da nas pobije. Bilo je strašno, majka je ležala ubijena, a u lokvi krvi bila je i naša kćerka Milica - kaže on.

Odlazeći na izlazu iz dvorišta porodice Mišić bacio je sačmaru. Starica je preminula na mestu zločina, a teško ranjena Milica prebačena je u Urgentni centar, gde se lekare bore za njen život. Ilić je otišao do brvnare, gde se ubio iz karabina.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 11.04.2016. 21:27
Шта је ово у људским главама па се олако потеже оружје и још лакше другима одузимају животи...? Због неузвраћене љубави...? Да ли је овакав зл-очин вриједан свега овога....? Па не можемо ако нас неко не воли да га натјерамо да нас заволи! Људи нису роботи па да функционишу по принципу....ОN/ ОFF
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online