Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 28.04.2016.
20:44
Blic A

Veštaci tvrde: Ubica Jelene Marjanović želi da bude otkriven

Stanje ubice Jelene Krsmanović Marjanović 26 dana od počinjenog zločina oscilira između fokusiranosti da prikrije sebe i pritajenog priželjkivanja da bude otkriven.

facebook.com
Ubica se nalazi na psihološkom raskršću

Svi sudski veštaci iz oblasti medicinsko-sudske psihologije a koji su angažovani u slučajevima teških zločina odbili su da kao stručnjaci za "Blic“ opišu šta sve može da se dešava u glavi osobe koja je počinila ovaj sumanuti zločin, a zatim se svih ovih 26 dana nalazi na slobodi.

Pritom, svakodnevno, iz minuta u minut ubica je bombardovan izveštajima o svom zločinu sa svih televizija i novina, sa milion komentara na društvenim mrežama.

- Za psihološku analizu neophodno je veštačenje konkretne osumnjičene osobe. Svaka druga priča, bez tog veštačenja, bila bi pokazatelj neprofesionalnosti i nestručnosti - rekli su veštaci.

Pitanje je da li ubica traži pažnju ili beži od nje, kažu stručnjaci sudske psihijatrije.

Međutim, ono što je većina veštaka u neformalnom delu razgovora rekla za "Blic“ jeste da su uvereni da se ubica sada nalazi između dve psihološke faze.

Jedne, u kojoj želi da prikrije sebe i u kojoj vodi računa da ni na koji način ne skrene pažnju na sebe kao mogućeg osumnjičenog, i druge faze, u kojoj više rade njegove emocije i griža savesti i u kojoj on priželjkuje da bude razotkriven i uhapšen ali "oslobođen stalne usmerenosti na prikrivanju sebe kao ubice“.

- Pitanje je da li on sada traži pažnju ili beži od nje. On se sigurno lomi, i sigurno je u teškom rastrojstvu, opterećen i zločinom koji je počinio i stalnim vođenjem računa o tome da ne kaže nijednu reč, ne počini nijedan korak koji bi bacio sumnju na njega - objašnjavaju naši sagovornici navodeći da niko od njih nema dovoljno podataka za profilisanje ličnosti ubice, kao i da bi sve drugo što bi rekli moglo da ugrozi istragu.

POVEZANE VESTI

Petak 29.04.2016. 23:14
Не схватам патолошку потребу да штампа и други медији ево 20 дана развлаче случај у вези ове трагедије. Зашто се не остави полицији и форензичарима да раде свој посао без присуства медија и када се коначно дође до неких сазнања да се са тим изађе у јавност. Новинари као да нису људска бића...без емпатије.....и без осјећаја кривице пишу све и свашта не марећи за то да ли можда својим морбидним насловима код Јелениних најмилијих, а то су несрећна мајка и ћеркица, отварају још више ионако отворене ране......? Да ли размишљају да ће Јеленина ћерка одрасти и да ће када одрасте бити у прилици да чита грозне наслове...те уб-ијена са 30 удараца у главу.....те лобања јој пукла на неколико мјеста....те ударана чекићем за ексе-ре....те уб-ио је љубавник ....итд Да ли размишљају ти монструми из штампе како је мајци када ово чита? Срам да их буде! Имају ли они сестре...ћерке....мајке.....? Па ако је и све овако како пишу зар није довољно мајци што је ћерку јединицу изгубила на овако свиреп начин, а жена ионако болесна од канцера. Гдје је тим пискаралима морал? Имају ли зрнца мозга и савјести......?!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online