Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 24.05.2016.
10:44
alo.rs A

Albanski mafijaši kupuju Srbiju!

Interkontinentalni mafijaški klan, kojim rukovodi nekadašnji operativac Državne bezbednosti SFRJ Daut Kadriovski, osvaja Srbiju i Crnu Goru kupovinom placeva i izgradnjom nekretnina.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Oni nekretnine kupuju pre svega na području Beograda, Vojvodine i crnogorskog primorja, rekao je za beogradski "Alo!" izvor blizak vrhu bezbednosnih službi.

Na sastanku, koji su vođe ovog klana pre dva dana održale u Londonu, dogovoreno je da se već narednog meseca "opere" 100 miliona dolara prljavog novca, i to tako što bi se podmitili korumpirani političari i policijski zvaničnici, kako u Srbiji, tako i u Crnoj Gori i Makedoniji. Prema saznanjima naših izvora, pojedini političari u svim zemljama regiona već odavno su na platnom spisku ovog klana.

- Kontroverzni biznismen s Kosova, koji je inače blizak sa bivšim visokim policijskim funkcionerom u Srbiji, ali i sa jednim bivšim srpskim ministrom, nedavno je u Tuzima predao kofer sa popriličnom svotom u ruke crnogorskog političara. Inače, u Crnoj Gori postoje tri lokacije - verski objekat u Tuzima, velnes centar u Podgorici i restoran u Ulcinju, na kojima se u tajnosti sastaju predstavnici ovog klana sa političarima i biznismenima iz regiona. U Srbiji su to jedan poznati ugostiteljski objekat u Novom Sadu i hotel u Beogradu - otkrio je sagovornik lista "Alo!" iz bezbednosnih struktura.

Isti sagovornik istakao je da su upravo vođe ovog klana umešane u nedavnu paljevinu pravoslavnih crkava u Njujorku i Australiji, dok istovremeno u regionu finansiraju i pojedine političare koji se lažno zaklinju u patriotizam i pravoslavlje.

- Cilj klana, u kome su pored Kadriovskog ključni ljudi iz porodica Haradinaj, Keljmendi, Osmani, Gervala, Beriša i Mehmeti, jeste da novcem osvoje ključne resurse na Balkanu. Najbolja ilustracija njihovog plana je rečenica koju je Naser Mehmeti izgovorio u Londonu, a koja glasi: "Dok se srpska Vlada bavi ekonomijom, mi ćemo se baviti finansijama". Slična je situacija i u Crnoj Gori, gde je ovaj klan otvoreno krenuo i u rušenje aktuelne vlade Mila Đukanovića. Prema našim saznanjima, pod plaštom ulaganja u hotelijerstvo i nekretnine, ovi narko-bosovi osvajaju teren za moguće odvajanje dela Crne Gore i pripajanje velikoj Albaniji kada se za to u budućnosti steknu povoljni geopolitički uslovi - tvrdi drugi sagovornik beogradskog dnevnika, blizak uticajnim krugovima u Podgorici.

Kako navodi taj izvor, mafijaški novac je glavni pokretač izazivanja nereda i nestabilnosti, kako u Crnoj Gori, tako i na području celog regiona, posebno u Makedoniji.

Rusi drže London

Za klan Kadirovskog, pored srpskih i crnogorskih kriminalaca, koji u celoj organizaciji zauzimaju niža mesta, rade i dvojica krupnih ruskih mafijaša, koji su svojevremeno doveđeni u vezu sa opasnim poslovima u Crnoj Gori. U pitanju su izvesni Andrej H. i Aleksandar R, koji trenutno pokrivaju poslove albanske mafije u Velikoj Britaniji.

Alfa i omega kriminala u Evropi

Kako prenosi "Alo!", glavni kum ovog klana Daut Kadirovski važi za trećeg najuticajnijeg narko-bosa na svetu. Na svim federalnim zgradama u Americi krajem 20. veka bila je postavljena poternica za Kadirovskim, rođenim 1948. u selu Crni Vrh kod Skoplja. Izvori beogradskog lista ubeđeni su da on upravlja svim krizama u regionu, kao i da je celokupno tržište narkotika, oružja i municije, ali i elitne prostitucije u ovom delu Evrope pod njegovom kontrolom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online