Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 28.05.2016.
08:28
Blic rs A

Osuđenice kriju odakle mrtva beba pod krevetom u ćeliji

Telo mrtve bebe nađeno je u sredu oko 20 sati u ćeliji KPZ Požarevac, ispod kreveta osuđenice Z. S. (38), koja je prethodno pokušala da se ubije.

pixabay.com
Horor u zatvoru (Foto: Ilustracija)

Zatvorenica je pokušala da izvrši samoubistvo brijačem tako što je sebe isekla po vratu.

- Stražari su reagovali i zatvorenica je u svesnom stanju prebačena u Opštu bolnicu u Požarevcu. Stražari koji su se odmah vratili u ćeliju kako bi pokupili njene stvari tada su ispod kreveta pronašli telo mrtve bebe - kažu u Ministarstvu pravde.

Šokirani, odmah su obavestili nadležne, pa je ekipa lokalnog Javnog komunalnog preduzeća telo bebe odnela na Odeljenje patologije da bi se uradila obdukcija.

- Odmah je obaveštena požarevačka policija, koja je obavila uviđaj. Oni su uzeli izjave od osuđenica koje su sa Z. S. delile ćeliju, ali nijedna od njih nije htela ništa da priča. Rekle su tek da ne znaju da li je Z. S. majka bebe koja je nađena mrtva, kao ni kada se ona porodila. O načinu na koji je beba umrla nisu rekle ni reč - kaže za list "Blic" izvor upućen u istragu.

On takođe navodi da se rezultati obdukcije mrtve bebe očekuju narednih dana, kada će biti jasno da li je dete umrlo prirodnom smrću ili je ubijeno - kaže izvor lista.

U Ministarstvu pravde najavljuju da će više informacija o slučaju imati danas.

Zasad nije poznato da li su doktori u KPZ Požarevac znali da je Z. S. bila u drugom stanju.

Z. S. je u ženskom zatvoru od 2014, kada je došla na izdržavanje zatvorske kazne od tri godine, koja joj je izrečena 2012. godine zbog posedovanja 280 grama marihuane, koje je policija pronašla u kući u selu Trnjane kod Aleksinca. Godinu dana kasnije presudu je potvrdio Apelacioni sud, a kako se navodi u sudskim spisima, Z. S. je u toj kući živela sa izvesnim S. Ž.

- Z. S. je u zatvoru bila u poluotvorenom delu. Imala je mogućnost da povremeno odlazi na vikende - kaže naš izvor.

Da li je tada dolazila u Trnjane ili kući u niškom naselju Trošarina, juče nismo mogli da saznamo jer je njena porodica odbila razgovor. Starija žena koja je otvorila vrata porodičnog stana na adresi na kojoj je Z. S. prijavljena odbila je razgovor čim je čula da se za nju interesuju novinari.

Meštani Trnjana kažu da S. Ž., sa kojim je nekad živela Z. S., nisu videli duže od mesec dana. Kako "Blic" saznaje, on je 6. aprila uhapšen zbog nasilničkog ponašanja i u pritvoru se nalazio do juče, kada je pušten na slobodu. I ranije je osuđivan.

Da li se Z. S. viđala sa njim tokom slobodnih vikenda i da li je on otac mrtve bebe, još nije poznato.

Osuđenica nije prijavila trudnoću nadležnima u zatvoru, a sumnja se da se još 15. maja porodila sama u zatvorskoj sobi.

- Nakon porođaja, ostavila je telo deteta ispod kreveta i otišla na ručak. Jedna od komandirki je primetila da nešto nije u redu sa njom jer je bila bleda, ali joj je Zlata rekla da je dobila malo obilniju menstruaciju i odbila pregled lekara. Posle 10 dana, ispod kreveta u njenoj sobi pronađen je leš bebe - kaže izvor lista "Alo" i navodi da još nije poznato da li je beba rođena živa ili je na svet došla mrtva.

Iako se prvo smatralo da je Zlata pokušala da se ubije brijačem po vratu, utvrđeno je da se zapravo samo grebala noktima i da nije ozbiljnije povređena.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online