Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 26.06.2016.
21:36
D. N. P. - Vesti A

Spasla sestru, pa se udavila

Drama sa tragičnim završetkom odigrala se kod mesta Krstac, na Uvačkom jezeru, petnaestak kilometara od Sjenice. Spasavajući svoju mlađu sestru Nermu (13), u jezeru se udavila Nejra Ugljanin (23) iz Sjenice, student psihologije na Univerzitetu u Novom Pazaru.

A. Čukić
Pronađeno telo devojke u Uvačkom jezeru (Foto: Arhiva)

Tragedija se dogodila u petak kasno po podne kada su Nejra i Nerma zamolile oca Muhameda da ih kolima odveze do Uvačkog jezera, omiljenog izletišta Sjeničana, da se na velikoj vrućini prošetaju i malo rashlade. U jednom trenutku Nejra, koja se sunčala na obali, začula je zapomaganje svoje sestre i pozive u pomoć. Nejra je odmah skočila u vodu i izvukla Nermu, ali je zatim, iz još neutvrđenih razloga, nestala pod vodom!

Dok se još borila za život, pokušavajući da se domogne obale, mlađanu Nermu su sa čamca ugledali ribolovci koji su prišli i izvukli je iz vode. Potom su krenuli u potragu za Nejrom, ali nisu uspeli da je nađu i spasu. Tek sutradan, sa dna jezera izvukli su je ronioci Žandarmerije. Još se ne zna šta je prouzrokovalo tragediju, pogotovo što je Nejra dobro poznavala jezero i znala da pliva. Pretpostavlja se da joj se iznenada slošilo ili da su je ka dnu povukle vodene struje.

Opasno mesto

Kanjon reke Uvac, kojim vijuga istoimeno jezero, pun je pećina, vrtača, opasnih uvala, litica, virova i drugih za kupače opasnih izazova. Na delu jezera gde se dogodila trgedija retko ko se kupa, pa je zato tim veća misterija zbog čega su sestre Ugljanin izabrale baš taj opasni deo za rashlađivanje. Možda će više toga biti poznato kada se Nerma, koja je još u šoku, oporavi i ispriča sve detalje koji su prethodili tragediji. Prema nezvaničnim informacijama, ona je, pre nego što je počela da se davi, osetila mučninu i počela je da gubi svest.

U porodici Ugljanin od petka vladaju muk i tuga. Otac Muhamed, majka Senada i brat Nermin još ne veruju da su izgubili najomiljenijeg člana porodice, a Nerma stalno plače i priča da je izgubila svog uzora i svoju uzdanicu.

- Nejra je bila zlatno dete, svima za primer. Skromna, lepa, umiljata, dobar đak i odličan student. Imala je puno energije i uvek je želela svakome da pomogne. Njena smrt nije samo gubitak za njenu porodicu, već za sve nas u Sjenici - rekao je jedan od komšija porodice Ugljanin.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online