Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 29.07.2016.
04:00
Z. Mirković - Vesti A

Srbina ubili zbog fena

U rasvetljavanju ubistva srpskog državljanina Aleksandra - Akija Markovića (30), čije je telo nađeno pre dvadesetak dana u njegovom stanu u Salcburgu, austrijskoj policiji pomogao je neviđeni amaterizam dvojice Sirijaca, starih po 19 godina.

pixabay.com
Novi detalji mučenja i surove smrti u austrijskom Salcburgu

Oni su uhapšeni i priznali su u policiji da su imali nameru da opljačkaju žrtvu, rizikujući da umre usled torture. Njih dvojica su površno poznavali Markovića, a jedan ima status azilanta, dok je drugi tražilac azila. Kad su ga ubili, ukrali su iz stana sve što im je palo pod ruke: odeću, cipele, aparat za brijanje, fen i mobilni telefon.

Markovićevo telo, vezanih ruku i nogu, policija je našla u njegovom stanu. Nestanak je 10. jula prijavio njegov otac jer mu se sin, inače muzičar, rodom iz Valjeva, satima nije javljao na telfon. Policija je došla do stana, a pošto nije odgovarao na zvono ni lupanje na vratima, provalili su u stan. U kupatilu, u kadi bez vode, zatekli su mrtvog mladića, obučenog i lepljivom trakom vezanih ruku i nogu.

- Policajci nisu našli tragove provale, pa se pretpostavljalo da je Aleksandar znao ubice i pustio ih u stan. Međutim, stvari su bile ispreturane po stanu, što nas je naravno usmerilo na pljačku.

Uhapšeni u odeći žrtve

Uhapšeni Sirijci su nakon istrage uhapšen bez pružanja otpora. Ono što je frapiralo policajce jeste da su prilikom hapšenja nosili odeću svoje žrtve.

Ubrzo je istraga ukazala na krivicu dvojice Sirijaca. Kako se tokom istrage pokazalo, oni su pre nego što su došli do Markovićevog stana, na jednoj benzinskoj pumpi kupili rukavice i selotejp - kaže izvor iz policije za austrijske medije.

Čim su ušli u stan, napali su ovog Srbina, tukli i davili. Potom su ga vezali i kad je preminuo, stavili telo u kadu.

- Kako bi izbrisali tragove mučenja i zločina, Sirijci su napunili kadu vodom, stavili prašak za pranje, gel za tuširanje i šampon. Telo Srbina nađeno je u kadi bez vode, verovatno zato što čep nije dobro začepio kadu, pa je polako ispuštao vodu - dodaje izvor iz istrage.

Sve gluposti sirijskih ubica

Ostavili dokumenta u stanu žrtve.

Sliku u odeći žrtve postavili na Fejsbuk.

Tragove zločina uklanjali šamponom.

Plen iznosili naočigled komšija.

Kadu s telom napunili vodom, ali nisu dobro stavili čep.

Nakon toga su plen iz stana poneli u džaku za smeće, a pri iznošenju su ih videle komšije. Policiji posle ubistva nije trebalo dugo vremena da identifikuje zločince, ali je bilo potrebno vremena da ih nađe jer je jedan od njih ostavio lične dokumente u stanu ubijenog. Ubrzo po ubistvu, oni su postavili fotografije na Fejsbuku u kojoj poziraju u odeći ubijenog.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online