Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 10.06.2010.
00:36
novosti.rs A

Kalinić izdao "zemunski klan"

Povređeni Sretko Kalinić je posle operacije u Zagrebu nastavio svoja kazivanja inspektorima hrvatske policije i otkrio im kako danas izgleda čovek koji ga je ranio - Miloš Simović, koji pasoš koristi, kuda se obično kreće i da li ima jatake u BiH i Sloveniji.

Sretko Kalinić, kako je izgledao nekad...
 

Kalinić i Simović su se, kako saznaju beogradske "Novosti", posvađali u utorak zbog raspodele novca od prodaje narkotika, pa je Simović u jednom trenutku pucao u Kalinića. Istražni organi u Hrvatskoj navode da su njih dvojica samostalno radili sa dilerima droge u Hrvatskoj.

Kako je Kalinić ispričao hrvatskim policajcima, on se u poslednje vreme nije ni viđao sa Simovićem. Znao je gde mu drug živi, kuda se kreće, ali se nisu družili i samo su se susretali zbog posla oko trgovine narkoticima.

Ne odvaja se od dijamantskog prstena

Rođeni Zadranin u bolesničkom krevetu se ne odvaja od dijamantskog prstena na desnoj ruci. Kako saznajemo, kada je bio na operaciji, uspeo je da skine prsten i preda ga policajcima koji ga obezbeđuju da ga pričuvaju dok ne dođe svesti.

U Zagrebu se, međutim, priča da policija ima saznanja i o odbeglom Vladi Milisavljeviću, tako da tajno traga po Hrvatskoj i za njim.

To što je Kalinić otkrio policiji kako izgleda Simović, nije odobrovoljilo policiju da kaže javnosti kako izgleda sam Kalinić. Portparol hrvatske policije Krunoslav Borovec to nije želeo da kaže, niti je to želeo da kaže neko iz Bolnice sestara milosrdnica, u kojoj se Kalinić nalazi.

- Mi ne znamo da li je gospodin Kalinić kod nas smešten ili ne. Ne smemo da vam dajemo nikakve informacije, niti smete da fotografišete bolnicu iznutra - saopšteno nam je u kabinetu direktora bolnice profesora Krešimira Rotina.

Sretko je mršav, bled, ošišan i obrijan

Novinari “Novosti“ su nezvanično od osoblja bolnice saznali da je Kalinić jako mršav, bled u licu, ošišan i obrijan. On se nalazi u sobi na prvom spratu pod strogom policijskom zaštitom. Hrvatski specijalci stoje ispred vrata njegove sobe, dvojica policajaca su u Kalinićevoj sobi. Čitav prvi sprat, na kome se nalazi Hirurško odelenje, krilo u kome je Intenzivna nega, pod policijskom je blokadom.

- Kalinić je vitalan i zato su inspektori nastavili i u sredu po podne da ga saslušavaju, jer treba da im odgovori na pitanja da li se i ostali "zemunci" skrivaju u Hrvatskoj i da li su sarađivali sa Draganom Tošićem, članom klana Darka Šarića iz Ljubljane - priča je zaposlenih u bolnici.

Istraga i u Zadru

Policija, kako saznajemo, istovremeno i u Zadru, rodnom mestu Sretka Kalinića, sprovela opsežnu istragu i saslušala nekoliko njegovih rođaka i komšija. Hrvatska policija pokušava da na osnovu Kalinićevog kazivanja i priča saslušanih, rekonstruiše kretanje osuđenih atentatora na Zorana Đinđića u Hrvatskoj tokom zime i proleća, jer ima indicija da su sa Jadranskog mora pre dva meseca stigli u glavni grad.


- Simović, Kalinić i Milisavljević su se skrivali i u Italiji, Sloveniji, BiH i Mađarskoj. Kalinić je 2006. u Zadru bio otkriven, kada je pripremao pljačku banke i dizanje trajekta u vazduh. U Hrvatskoj ih je štitila lokalna mafija, koja ima jako dobre odnose sa Simovićem. Miloš Simović je toliko bio zaštićen da mu je supruga iz Zemuna, preko BiH, dolazila u Zagreb da ga poseti - pišu zagrebački mediji, ali prećutkuju koji su hrvatski mafijaši davali podršku ovim Zemuncima.

Zagrepčani su uznemireni i ogorčeni što je njihov glavni grad, kako kažu, opet postao "poprište obračuna srbijanskih mafijaša i što okoreli Srbijanci šetaju Zagrebom i ubijaju se!"

ČLANOVI KLANA NA POTERNICI


Vladimir Milisavljević, Vlada Budala (34)

* Rođen u Beogradu
* Osuđen na 35 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića
* Kao pripadnik "zemunskog klana" osuđen na 40 godina zatvora zbog umešanosti u ubistva Željka Bodiša, Todora Gardaševića, Srđana Ljujića, Sredoja i Zorana Šljukića, Željka Škrbe, Nenada Batoćanina, Ivice Jovanovića, Zorana Uskokovića Skoleta, Miloša Stevanovića, Jovana Guzijana, Radeta Cvetića, Branislava Lainovića, za dizanje u vazduh firme „Difens roud“, otmice Suvada Musića, Vuka Bajruševića i Milije Babovića

Milan Jurišić Jure (36)

* Rođen u Zemunu
* Osuđen na 30 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera
* Kao pripadnik "zemunskog klana" osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva Željka Bodiša, Sredoja i Zorana Šljukića, Željka Škrbe, Nenada Batoćanina, Ivice Jovanovića, Zorana Uskokovića Skoleta, Miloša Stevanovića, Jovana Guzijana, Radeta Cvetića, Branislava Lainovića, za dizanje u vazduh firme „Difens roud“, otmice Suvada Musića, Vuka Bajruševića i Milije Babovića

Ninoslav Konstantinović Nino (32)

* Rođen u Beogradu
* Osuđen na 35 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića
* Zbog zastarelosti krivičnog dela, pripadnosti kriminalnoj organizovanoj grupi, što mu se jedino stavljalo na teret u postupku protiv „zemunskog klana“, oslobođen je optužbe

Selman Hamidović Seka (41)

* Rođen u Draževici, opština Sjenica
* Kao pripadnik „zemunskog klana“ osuđen na deset godina zatvora zbog učešća u ubistvu Željka Bodiša i Nenada Batoćanina

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online