Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 12.06.2010.
00:21
pressonline.com A

Šarić krio Kalinića i Simovića

Veza između narko-bosa Darka Šarića i nedavno uhapšenih članova "zemunskog klana" Sretka Kalinića i Miloša Simovića polako počinje da se naslućuje, pošto po pisanju pojedinih medija u policiji postoje podaci da su se pomenuta dvojica "zemunaca" 2005. i 2007. krili u selu Bandići kraj Podgorice, navodno baš pod zaštitom Šarića.

Darko Šarić (desno) navodno pružao utočište "zemuncima"
 

- "Zemunci" su tokom 2005. i 2007. bili u ozbiljnom strahu, jer im je srpska policija bila stalno za vratom. Tada je članove ovog klana Darko Šarić skrivao u selu Bandići, koje se nalazi dvadesetak kilometara od Podgorice. Praktično, većina odbeglih članova „zemunskog klana" od tada su u stalnoj vezi sa Šarićem, a kako su ostajali bez novca sve su više dolazili pod njegovu kontrolu. U poslednje vreme, Simović i Kalinić bili su samo poslušni vojnici narko-bosa - otkrivaju policijski izvori beogradskog "Presa".

Sretko Kalinić, nedavno ranjen od strane Simovića u Zagrebu, gde je potom i uhapšen, policiji je navodno potvrdio ove informacije.

- Kalinić nije eksplicitno rekao da su im Šarići pružili utočište, već je opisao ljude koji su članovi klana Darka Šarića. Kalinić očigledno dozira informacije, nadajući se da će mu hrvatska država ponuditi pomoć - dodaje izvor "Presa".

Srpska policija, inače, ne obazire se preterano u objašnjenje zamenika direktora hrvatske policije Miljana Brkića da je Miloš Simović pucao na Sretka Kalinića zbog toga što je sumnjao da ga žena vara s njim.

- Naprotiv, mi verujemo da je pravi razlog obračuna Kalinića i Simovića, u stvari, Darko Šarić i njegov novac od prodaje kokaina. U jednom od stanova u Zagrebu u kom su se krili "zemunci" pronađeni su tragovi krvi, koja najverovatnije pripada Cvetku Simiću, članu klana Darka Šarića. Simić je 10. marta na zverski način ubijen, što je karakterističan način za ubistvo koje izvrši Kalinić. Ako tome dodamo da je Simović nedavno bio u Sloveniji, gde je narko-klan držao Šarićev ortak Darko Tošić, možemo da povežemo da je Šarić naredio Kalinićevu likvidaciju - zaključuje sagovornik "Presa".

Policija pratila Simovićevu ženu

Srpska policija otkrila je pre nekoliko meseci da se odbegli "zemunci" nalaze u Hrvatskoj tako što su pratili Bojanu Simović, suprugu Miloša Simovića. Ona je tada prvo otišla u Bosnu kako bi zavarala trag, pa u Hrvatsku, a vratila se u Srbiju iz Crne Gore.
- Prema podacima koje smo dobili iz hrvatske policije, ona je i tada navodno bila sa Sretkom Kalinićem. To dosta iznenađuje jer je ona, kao i supruga Aleksandra Simovića, bila potpuno odana suprugu sve ove godine. Takođe, porodice "zemunaca" pod prismotrom su sve ove godine i nema tragova, ni logike, da su oni finansirani iz Beograda - ističu u MUP-u Srbije.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online