Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 15.06.2010.
14:10
Bliconline, Vestionline A

Robin Kristijan Hud: Nisam dilovao drogu, nego pare!

Optuženi Aleksandar Kristijan Golubović negirao je danas pred Višim sudom u Beogradu da je prodavao heroin i rekao da nije narko bos poput Darka Šarića, nego Robin Hud koji je svima davao novac.

"Da mi neko sada kaže da će moj sin umreti od raka ako ja ne uzmem drogu, ja bih rekao `O, Bože me prosti, neka umre`. Toliko sam protiv toga", rekao je Golubović u svojoj odbrani.

Golubović: Dnevno sam dobijao između 200 i 400 mejlova, i u odgovorima sam propagirao zdrav život

Golubović je rekao da je svakodnevno dobijao između 200 i 400 mejlova iz celog sveta i da je u odgovorima na te mejlove propagirao zdrav život i borbu protiv droge.

"Reklamovo sam se kao sportista i borio se protiv droge. Zašto BIA ne proveri sve te mejlove da se vidi koliko sam bio protiv droge. Ja znam kako BIA radi, oni ulaze u genezu ličnosti. Imam četiri, pet školskih drugova koji rade u BIA, jedan od njih na telekomunikacijama. On mi je rekao 'Krile, ti ćeš biti slušan do kraja života, da odeš u manastir, da se pomanastiriš, oni će te slušati'", rekao je Golubović.

Golubović: Sportista sam i borio sam se protiv droge

Kristijan Golubović, koji je uhapšen 16. januara, rekao je da je policija pretresla njegov stan 13. januara posle hapšenja optuženog Ferata Skenderovskog, ali da tada nije pronašla ništa sumnjivo.

"Bio je neki inspektor Petrović, plavušan sa kratkom kosom i naočarima, ja ne znam, on je mene zamišljao kao Šarića, mislio je da imam tone droge u džepovima. Razbesneo se kad nije našao drogu. Onda je napao moju suprugu, kao 'šta će ti on, 'de si ga našla', a ona mu je skrenula pažnju da je završila fakultet i da sa njom ne može tako da razgovara", rekao je Golubović.

Golubović: Da mi neko sada kaže da će moj sin umreti od raka ako ja ne uzmem drogu, ja bih rekao `O, Bože me prosti, neka umre`

Optuženi je rekao da se onda pobunio i rekao policajcima da ne mogu tako da razgovaraju sa njegovom suprugom, na šta su se oni latili oružja.

"Posle mi se taj Petrović nešto cinično izvinjavao, kao 'druže, nisam hteo da ti napadam ženu, ali nemaš gde, pratimo te'. Ja sam filatelista, skupljam markice, imam sve iz Kraljevine Jugoslavije, i oni su ih sve rasturili po garaži, a nisu našli kesu dotičnog gospodina (Skenderovskog) u kojoj je bila njegova dronjava jakna, neka vagica i te folije što narkomani puše tu đubrad", rekao je Golubović.

 Golubović je delove odbrane nepovezano iznosio duže od dva sata.

Optuženi je rekao da mu je inspektor Petrović, posle hapšenja 16. januara rekao "pih, jajaro, samo 100 grama". Policija je prilikom hapšenja zaplenila 125 grama heroina, od kojih 100 grama u stanu Golubovićeve majke Milanke i 25 grama kod članova njegove grupe, uhapšenih ispred Crkve svetog Marka.

Golubović je naveo i da mu optuženi Marko Poljak nije prodao trofejni pištolj iz Drugog svetskog rata, nego mu ga je dao u zalog za 200 evra.

"Bukvalno mi je utrapio taj pištolj kao zalog da bih mu dao 200 evra, kao da ne pomislim da je jajara. Oni su svi kod mene dolazili pa - 'ako prođe - prođe', a ja sam, kao Robin Hud, davao svima njima. Ni do danas mi nije vratio tih 200 evra.

Noć pred hapšenje molio me kod malog dragstora kod Orla na Bulevaru da ne prodam taj pištolj. Održao sam mu predavanje 20 minuta, bili su tu i moja supruga, mali Milanče i Boki koji je šetao kera, oni mogu da posvedoče", rekao je.

Golubović, koji je delove odbrane iznosio nepovezano više od dva sata, rekao je i da je bio "u kontaktu sa Zvonkom Ciganinom koji će doći da svedoči", kao i da je imao trofeje koje je doneo sa ratišta - lisice, čin majora, između 30 i 40 noževa, a tražio je i da policija dostavi dokumentaciju o tome "koliko ga je puta interventna startovala".

Golubović je optužen da je organizovao grupu koja je trgovala heroinom od početka avgusta 2009. godine do 16. januara, kada je policija prilikom hapšenja zaplenila 125 grama heroina.

Za drogu su optuženi Golubovićeva majka Milanka Golubović, Mirsad Fujaljkić, Ferat Skenderovski, Safet Ibrović, Uroš Vuković, dok je Marko Poljak optužen da je Goluboviću prodao pištolj, dok je protiv maloletne K.A. postupak razdvojen.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online