Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 30.06.2010.
10:07 >> 14:37h
Srna A

Nikolić potrešen, Jadranka zaprepašćena, Hag nezainteresovan

Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić ne isključuje mogućnost da je naručilac atentata na njega bio Vojislav Šešelj, a pomisao da bi to moglo da bude tačno pogađa ga kao da mu radi o glavi neko iz porodice. Jadranka Šešelj, supruga Vojislava šešelja, koja se u medijima pominje kao osoba koja je prenosila informacije između Šešelja i Luke Bojoviće kaže da je zaprepašćena izmišljotinama i da Bojovića uopšte ne poznaje.

Tomislav Nikolić

Na pitanje "Politike“, da li ima istine u vesti da je Šešelj naručio njegovo ubistvo preko Luke Bojovića, Nikolić je odgovorio da "nije lako saznanje da neko može da bude spreman na tako nešto".

"Ja bih čak voleo da se ispostavi da to nije tačno. Ali teško. Pošto otprilike znam veze sa tim ljudima... Takođe znam da niko nema razloga da o meni laže, posebno ne kada je u policijskoj istrazi. Ako je taj Simović zaista ovo u istrazi otkrio, on nije imao razloga da to izmisli.", rekao je Nikolić.

"Ovoga puta je to kao da je neko iz porodice. Bez obzira na to šta sam sve doživeo, ja nikada nisam rekao lošu reč o svom bivšem predsedniku", istakao je Nikolić.

Nedavno uhapšeni pripadnik zemunskog klana Miloš Simović, je navodno, iz zatvora poslao pismo Specijalnom tužilaštvu Srbije, u kojem priznaje da je trebalo da likvidira Tomislava Nikolića.

Jadranka Šešelj


"Blic" danas piše da službe bezbednosti intenzivno proveravaju informacije o naređenom ubistvu, a prvi podaci ukazuju na to da su angažovani izvršioci već imali spremljen plan, obezbeđenu logistiku i naoružanje. Proverava se i na koji način je Šešelj preneo Luki Bojoviću naređenje o ubistvu Nikolića, dodaje "Blic“.

Supruga lidera SRS-a Jadranka Šešelj rekla je da su "monstruozne izmišljotine" informacije da je njen suprug Vojislav naručio ubistvo Nikolića, kao i da je ona taj zahtev prenela Luki Bojoviću.

"Luku Bojovića ne poznajem, nikad ga nisam videla. Verujem da ga ni Vojislav ne poznaje. O Bojoviću znam ono što sam pročitala u novinama, da je iz kriminalnog miljea i da je sin Vuka Bojovića. Zgrožena sam i zaprepašćena time šta sve ljudi mogu da izmisle", rekla je Jadranka Šešelj za "Press".

Hag se ne bavi time šta pišu mediji

 

Portparol Haškog tribunala Nerma jelačić danas je rekla da Haški tribunal ne reaguje na navode medija da je  Vlasti Srbije nisu potvrdile "navode tabloida" da je Vojislav Šešelj iz pritvora u Hagu naručio ubistvo Tomislava Nikolića, jer srpske vlasti to još nisu potvrdile. 

"Prema pravilima o komunikacijama, u pritvoru postoji telefon, a razgovori koji se obavljaju se nadziru", rekla je Jelačić novinarima, odgovarajući na pitanje da li će sud pokrenuti istragu povodom navodnih prijetnji.

Ona je podsetila da Šešelj za svaki razgovor mora da dobije odobrenje, a razgovori su pod nadzorom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online