Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 09.07.2010.
20:41
Tanjug A

Dačić odgovara Vučiću: Šešelj me pozvao iz Haga

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas, povodom zahteva funkcionera SNS Aleksandra Vučića da nadležni saopšte koji je ministar razgovarao sa liderom radikala Vojislavom Šešeljem, da u Haškom tribunalu postoje listinzi svih razgovora, dodajući da ne zna na koga je Vučić mislio.

Svako može da traži listinge razgovora od Haškog tribunala: Ivica Dačić

Dačić je rekao da on radi svoj posao kao ministar unutrašnjih poslova i da razgovara sa svima koji ga pozovu i naveo da ga je pre četiri-pet dana, dok je davao intervjuu za list "Pres", zvao Šešelj.


On je rekao da je sa Šešeljem razgovarao u prisustvu urednika tog lista, što je bilo i objavljeno u intervjuu, navodeći da se nikada posle toga, kao i najmanje godinu i po dana pre toga, nije čuo sa Šešeljem.

Beograd na vezi: Vojislav Šešelj

Upitan da li se prepoznao u Vučićevoj izjavi, Dačić je odgovorio negativno, dodajući da "svako može da traži listinge razgovora od Haškog tribunala", jer se tamo svi razgovori snimaju.


Dačih je istakao i da kao ministar unutrašnjih poslova prilikom razgovora sa političarima nikoga "ne deli po političkoj pripadnosti'' već se profesionalno, kao i policija, odnosi prema njihovoj bezbednosti.


On je ponovio da policija ozbiljno shvatila pretnje o mogućem ugrožavanju bezbednosti lidera SNS Tomislava Nikolića i da te infromacije istražuje.

Koji ministri pričaju sa Šešeljem: Aleksandar Vučić

Vučić je juče zatražio od nadležnih organa da do ponedeljka utvrde da li je on na bilo koji način povezan sa informacijama o moguhem atentatu na Nikolića.


On je rekao da će, ukoliko bude ustanovljeno da je povezan sa tim, "ići u zatvor", a da će u suprotnom u javnost izneti saznanja o tome koji je "ministar savetovao" Šešelja da kaže da se Vučić sa advokatima uhapšenog Miloša Simovića dogovorio da plasira informaciju da iza naloga za ubistvo Nikolića stoji Šešelj.


Vučić je kazao da će od nadležnih organa tražiti snimke razgovora tog ministra i Šešelja, koji je obavljen "dan-dva pre nego što je jedan ministar razgovarao sa Šešeljem pred novinarima", a što je preneo jedan beogradski medij pre nekoliko dana.


Šešelj je juče u Hagu negirao da je naručio ubistvo Nikolića i rekao da su takve tvrdnje "proizvod dogovora" Vučića sa advokatima uhapšenog člana "zemunskog klana" Miloša Simovića.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online