Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 10.07.2010.
01:28
pressonline.com A

Kalinić nudi kasete iz Šilerove!

Sretko Kalinić, prošlog meseca uhapšeni pripadnik "zemunskog klana", tvrdi da tačno zna gde su zakopani mafijaški milioni, ali i kasete iz bezbednosnih kamera iz Šilerove ulice!

Sretko Kalinić navodno zna sve o "zemunskim parama" i "kasetama s političarima"
 

Ovu informaciju beogradskom "Presu" su preneli sagovornici iz vrha zagrebačke policije. Kako saznajemo, Kalinić poručuje da je spreman da sve otkrije srpskim vlastima, ali samo ako mu obećaju "povlašćen status".

- Sretko je hrvatskim inspektorima ispričao da tačno zna gde su u Srbiji, na nekoliko lokacija u okolini Beograda, zakopana burad sa milionima evra "zemunskog klana"! On, takođe, tvrdi da zna i gde su zakopane video-kasete sa sigurnosnih kamera iz mafijaške centrale u Šilerovoj i kaže da se na tim snimcima jasno vide političari koji su umešani u ubistvo premijera Đinđića! - prenosi sagovornik "Presa" iz hrvatske policije.


Sve će da prizna za povlašćeni status

Kako piše "Pres", Kalinić je od hrvatskih policajaca zatražio da srpskim vlastima odmah prenesu poruku da on u roku od dva sata može da im nacrta precizne mape lokacija na kojima se nalaze zakopani milioni i video-snimci, ali samo pod jednim uslovom:

Misterija kaseta iz Šilerove ulice

Još od atentata na premijera Đinđića priča se o famoznim kasetama iz Šilerove ulice na kojima su, navodno, zabeležene posete političara mafijaškoj centrali u Zemunu. Iako je tokom rušenja Šilerove u martu 2003. utvrđeno da je ceo kompleks bio pokriven najmodernijim kamerama, kasete nikada nisu pronađene.

Svedok saradnik Dejan Milenković Bagzi rekao je u Specijalnom sudu da je od Šiptara, posle ubistva Đinđića, čuo da su ove kasete sklonjene na sigurno i da su im one "najbolja garancija"!

- Kalinić kaže da je spreman da o svemu podrobno svedoči i da otkrije sve lokacije 'zakopanog blaga', ali samo ako mu vlast u Srbiji obezbedi 'povlašćeni status'. Kada smo mu kazali da nije realno da dobije status svedoka saradnika i bude pušten na slobodu, on nam je odgovorio da je svestan toga, ali ipak traži da pregovara o uslovima pod kojima bi robijao u Srbiji... - prenosi sagovornik "Presa".

Zvanično, u hrvatskoj i srpskoj policiji niko nije hteo da komentariše tvrdnje sagovornika "Presa", a jedan od najviših funkcionera srpskog MUP-a upozorio je da je potrebno biti "posebno oprezan sa izjavama Sretka Kalinića":

- On jeste svašta ispričao. Svakakve stvari je rekao i mnoge ljude optužio. Ipak, ne treba nikad zaboraviti da je on očajan čovek koji je osuđen na doživotnu robiju i koji više nema šta da izgubi, pa je sada spreman na sve. On može i da nam zaista otkrije mnogo toga, ali i da mnogo masno laže i tako pokuša da kupi vreme... - kaže izvor "Presa".
 

Kalinić je samo psihopata

Bivši šef beogradske policije Marko Nicović ne veruje da bi Sretko Kalinić mogao da zna bilo šta od toga što tvrdi, jer njemu takve stvari šef Dušan Spasojević Šiptar sigurno nije ni otkrivao.

- Bilo je među "zemuncima" mnogo inteligentnijih ljudi od Kalinića. On je samo psihopata, koji je dovođen iz Novog Sada da bi izvršio neko ubistvo i zatim je vraćan nazad. Pretpostavljam da, zbog pozicije u kojoj se trenutno nalazi, on igra neku igru i šalje poruku Milošu Simoviću. Ovo je, zapravo, dijalog između njih dvojice, koji mi ne možemo da dokučimo... - kaže Nicović.

Sa druge strane, kriminolog Dobrivoje Radovanović smatra da je teško proceniti da li su tvrdnje Sretka Kalinića realne, ali da ih treba ozbiljno shvatiti i proveriti.

- On nije bio član "zemunskog klana", već osoba sa specifičnom ulogom koja je izvršavala određene zadatke. Ipak, reč je o previše važnim stvarima da bi se ispustile i da bi se preko njih tek tako prešlo. Neka kaže šta može, a posle sve to treba proveriti i ispitati. Izjave same po sebi ne vrede ništa, već su za njih potrebni dokazi. Ako se pokaže da je barem delić toga tačan, ne treba odbaciti ni mogućnost da mu se dodeli status svedoka saradnika. U svakom slučaju, prema tim izjavama treba se ozbiljno odnositi - zaključuje Radovanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online