Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 08.11.2017.
20:11
A. Vučićević - Vesti A

Četvoro mališana spaseno iz ognja!

Sedmočlanu porodicu iz beogradskog naselja Zemun polje sekunde su delile od sigurne smrti kada se požar, koji je izbio kod komšije, proširio na njihov stan!

V. Sekulić
Tragovi požara na zgradi u Zemun Polju

Porodica iz stana koji je prvi planuo uspela je na vreme da se skloni iz zgrade, ali su komšije ostale zarobljene, a među njima i deca Rada (10), Lala (9), David (8) i Ana (3).

Reportere "Vesti" dočekao je stan u kojem je izgoreo svaki centimetar. Zidovi na ulazu u zgradu bili su crni od gareži, a u stanu su izgoreli odeća i kablovi, a zbog požara koji je spržio instalacije svi stanari su juče bili bez struje i grejanja.

- Bila sam u stanu sa svoje četvoro dece, a sa mnom su bili još svekar i svekrva. Čuli smo galamu u ulazu, a kad sam otvorila vrata da vidim šta se dešava videla sam vatru koja je buknula kod komšija. Vrištali smo, plakali, gušili smo se jer je stan bio pun dima. Mislili smo da nam nema spasa... Svekrva je zapomagala za unučićima, deca su se uspaničila i samo što nisu pala u nesvest od dima kojeg su se nagutali. Odmah sam pozvala policiju, a oni su poslali vatrogasce. Da nije bilo njih, mi bismo ovde izginuli - kaže Tina Milićević.

V. Sekulić
Još u šoku: Tina Milićević

Vatrogasci nisu mogli da se stepeništem probiju do Milićevića, pa su sedmočlanu porodicu evakuisali kroz prozor.

Stalno haos kod komšija

Komšije kažu da je u stanu, u kojem je izbio prvi požar, stalno neki haos.
- Oni se stalno svađaju, tuku, lupaju stvari... U pola noći prave nered i deca ne mogu da mi spavaju od njih. Bilo je pitanje trenutka kada će doći do neke tragedije. Mi želimo da se odselimo odavde, jer se plašimo da će jednom i nas zapaliti - kaže Tina.

- Postavili su merdevine i izvukli prvo decu, a onda mene, svekrvu i svekra. Ti ljudi su nam spasli život i do groba ćemo im biti zahvalni - kaže Tina.

Tačan uzrok požara još nije utvrđen, ali komšije kažu da je sin žene u kojem je izbio prvi požar polio stan benzinom i zapalio ga!

- Najpre se iz tog stana čula svađa. Tu je bila vlasnica stana koja ima tri sina, njen muž, njihova snaja i troje unučića. Onda je najstariji sin došao, sukobio se s ocem i posle toga zapalio stan i pobegao. Hteo je da zapali svoje bratance, oca, majku... Policija ga još juri. Oni su svi uspeli da pobegnu pre nego što je buknula velika vatra. Kada smo osetili dim i shvatili da je požar, bilo je prekasno da bežimo - priča Tina za "Vesti".

V. Sekulić

Socijalni stanovi

Nesreća se dogodila u zgradi u kojoj se nalaze takozvani socijalni stanovi. Na desetine socijalno ugroženih porodica živi u ovoj ulici. Svekrva Tine Milićević, Rada, dobila je stan pre sedam godina od grada Beograda kao slepa osoba koja nema nikakva primanja.
- Nemamo nikakve prihode, bolesna sam, stara, slepa, još i ovakva nesreća da nas zadesi. Da nam je izgoreo stan, završili bismo na ulici ni krivi ni dužni. Nije meni zbog mene, nego zbog ove dečice koja nisu ništa kriva - kaže baka Rada.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online