Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 31.03.2018.
18:22
Vestionline, Tanjug A

Rekao ženi "gorećeš u paklu", pa je polio benzinom i zapalio

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 10 godina zatvora Radana Uroševića (54) jer je pre dve godine, zbog ljubomore, suprugu (47) polio benzinom i zapalio je uz reči "ja ću otići u zatvor a ti ćeš goreti u paklu", objavljeno je danas na sajtu tog suda.

pixabay.com
Zapalio ženu (Foto: Ilustracija)

Ovom presudom potvrđena je odluka Višeg suda u Beogradu kojom je Urošević osuđen jer je na svirep način pokušao da ubije ženu, odnosno zbog izvršenja krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju.

Njegova žrtva je radi ostvarivanja svog imovinsko - pravnog zahteva upućena na parnicu.

Kako se navodi u presudi, tokom noći između 17. i 18. januara 2015. godine, nakon svađe između supružnika i fizičkog nasrtaja, žena napustila stan u kom je živela sa Uroševićem i otišla do stana u kojem joj žive deca, u nameri da pobegne i izbegne dalji sukob.

Za to vreme Urošević je otišao do obližnje benzinske pumpe i kupio benzin u većoj flaši vode, došao tog stana, zvonio, lupao a kada mu je žena otvorila nakon kraće rasprave polio ju je benzinom.

"Na njeno pitanje 'Šta to radiš čoveče? odgovorio 'Ja ću otići u zatvor, a ti ćeš goreti u paklu!'", nakon čega je upaljačem upalio benzin kojim je polio suprugu, navodi sud.

U presudi je zaključeno da je plamen zahvatio telo žene koja je zadobila teške telesne povrede opasne po život, usled čega je trpela bolove najjačeg intenziteta, “u rangu nepodnošljivih”.

Smrt je sprečena jer je komšija ugasio vatru sa njenog tela i pravovremenim i adekvatnim medicinskim zbrinjavanjem, dok je okrivljeni koristeći pometnju pobegao sa lica mesta, navodi se u presudi.

Po nalaženju Apelacionog suda, u delu odluke o krivičnoj sankciji, prvostepeni sud je prilikom odlučivanja o vrsti i visini krivične sankcije pravilno cenio sve okolnosti.

Tako je, kao olakšavajuće okolnosti za Uroševića uzeo u obzir njegov raniji život i činjenicu da je krivično delo izvršio u stanju uračunljivosti koja je bila smanjena, ali ne bitno.

Od otežavajućih okolnosti cenio je pobude zbog kojih je izvršio krivično delo, odnosno zbog ljubomore, kao i da je prilikom vršenja krivičnog dela pokazao upornost i rešenost da delo izvrši, iako se žena sklonila od njega u drugi stan.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online