Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 20.06.2018.
05:00
E. V. A

Srpkinja osuđena na 10 godina robije: Ljubavnika izbola 103 puta

Državljanka Srbije (47), koja živi i radi u Švajcarskoj, osuđena je na 10 godina zatvora zbog ubistva svog ljubavnika (55). Sud u Nionu, na obali Ženevskog jezera, obrazlažući presudu, objasnio je da je ona svog intimnog prijatelja ubila sa 103 uboda nožem. Tragičan događaj dogodio se maja 2015. godine, prenose švajcarski mediji.

Vesti
Foto: Ilustracija

Zločin se dogodio u stanu u kom su oboje živeli, na oko 200 metara od Železničke stanice u Nionu. Kako prenose švajcarski mediji, kada je pozvana policija posle ubistva, došli su u stan koji je bio sav u lokvi krvi, po podu i po zidovima.

- Ja sam mentalno poremećena - vikala je ova žena kobne noći sa terase njihovog stana u prizemlju, izjavili su stanovnici zgrade u kojoj su živeli.

Ova državljanka Srbije, nakon što je počinila zločin, pozvala je policiju i prijavila da je u njenom stanu masakrirani leš. Zločin se dogodio u ranim večernjim satima, podsećaju mediji.

- Pitali su me da li sam čula nešto neobično iz komšijskog stana, a ja sam odgovorila da nisam zato što su svi stanovi zvučno odlično izolovani - rekla je tada za švajcarske medije jedna od komšinica.

Tokom suđenja, saznalo se da je optužena dugogodišnji alkoholičar, sa graničnim i narcističkim osobinama, a da je čak 103 uboda u telo napravila sa oštricom noža od 19 centimetara. Njen partner sa kojim je živela, kako se čulo na suđenju imao je bipolarni poremećaj. Par je bio nezaposlen, a upoznali su se deset godina ranije tokom boravka u psihijatrijskoj bolnici.

Pet sudija odlučivalo je o ovoj presudi i osudilo ju je na 10 godina zatvora za ubistvo, što je polovina od zahteva tužioca Marjorie Moret.

- Odnos između optužene i žrtve je bio pun čestih konfrontacija - rekao je predsednik suda Daniel Stol.

Ovo suđenje je otkrilo mnoge detalje, međutim, tačan redosled događaja i motiv ubistva, nisu bili jasno utvrđeni, a pretpostavlja se da je ubistvu prethodila žestoka svađa.

Komšije čule svađu?

Neki od stanara zgrade, kako se saznalo tokom istrage, potvrdili su da su čuli svađu iz susednog stana dok su prolazili kroz hodnik zgrade. Druge komšije navode međutim, da nisu primetile ništa neobično, dok nisu videle kako stižu policijske ekipe u belim zaštitnim odelima, kako bi pretražile stan. Angažovana je i jedinica sa policijskim psom, koji je pretraživao okolinu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online