Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 28.08.2010.
09:50 >> 09:53h
Press A

Bregović za 25.000 € otkupio krivičnu prijavu

Goran Bregović nagodio se s državom da plati 2,5 miliona dinara (25.000 evra), a da zauzvrat tužilaštvo povuče krivičnu prijavu za divlju gradnju. Ministar za zaštitu životne sredine Oliver Dlić ističe da će i pored toga Bregovićeva kuća morati da se ruši, i to o njegovom trošku.

Goran Bregović nagodio se sa tužilaštvom da prizna da je nelegalno gradio u ulici Jove Ilića na Voždovcu i da plati 2,5 miliona dinara (25.000 evra) u roku od šest meseci i tako izbegne kaznu zatvora, piše "Press“.

Poznati muzičar priznao je pred Prvim opštinskim tužilaštvom u Beogradu krivicu i naloženo mu je da u roku od šest meseci plati 2,5 miliona dinara (25.000 evra) gradu Beogradu, tačnije Sekretarijatu za zdravstvo. Krivičnu prijavu protiv njega podnela je Građevinska inspekcija Ministarstva za prostorno planiranje.

Portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić kaže za "Press“ da je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, posle dobijanja saglasnosti Prvog osnovnog suda u Beogradu, donelo rešenje o odlaganju krivičnog gonjenja Gorana Bregovića.

Bregovićeva kuća na Voždovcu


"To znači da je osumnjičenom Bregoviću naloženo da u roku od šest meseci, od dana prijema rešenja, a to je 9. avgust ove godine, uplati 2,5 miliona dinara u korist grada Beograda, Sekretarijatu za zdravstvo. Uz sve poštovanje Gorana Bregovića i njegovog umetničkog rada, kao i doprinosa u oblasti kulture kojim je afirmisao Srbiju, zakon je jednak za sve i bez obzira na ime i prezime ovo je još jedan dokaz da svako mora da odgovora pred zakonom ukoliko ga prekrši“, naglašava Zorić.
 

Opštini fale pare za rušenje

 

Predsednik opštine Voždovac Dragan Vukanić kaže da će sačekati da dobiju svu dokumentaciju u vezi sa ovim slučajem i onda preduzeti sve što zakon nalaže.
"Želimo da čujemo i mišljenje Ministarstva za zaštitu životne sredine, a potreban nam je i novac za formiranje firme koja će rušiti sve objekte koji su bespravno sagrađeni. Pre svega one koji su zidani nasred ulice, u školskom dvorištu... Pa i Bregovićev objekat", navodi Vukanić.

Ministar Oliver Dulić pozdravio je ovakav rasplet, ali je i kategoričan da sporni objekat moraju da poruše nadležni u opštini Voždovac o trošku Bregovića.


"Sada je to posao za nedležne u opštini Voždovac. Bez obzira na to što će Bregović novac uplatiti u humanitarne svrhe, zakon mora da se poštuje i objekat treba da se ukloni o trošku onoga koji je divlje gradio“, izričit je Dulić.

Goran Bregović i Predrag Peruničić nisu bili raspoloženi da daju izjave, a nezvanično se zaznaje da je Bregović naveo da će novac vrlo brzo uplatiti.

Sve je počelo krajem marta, kada je Građevinska inspekcija Ministarstva podnela krivičnu prijavu protiv Ratka Bukvića, bivšeg načelnika Odeljenja za komunalno-građevinske poslove opštine Voždovac i člana LDP-a, zbog osnovane sumnje da je zloupotrebio službeni položaj. On je osumnjičen jer su u postupku legalizacije bespravno izgrađenih objekata u ulicama Jove Ilića 151 i Mitrovdanskoj 25 izdate upotrebne dozvole, iako je izgradnja objekata u toku.

Posle toga, podnete su krivične prijave protiv Bregovića, kao i Ane i Predraga Peruničića, zbog osnovane sumnje da su gradili bez građevinske dozvole posle 11. septembra 2009, kada je stupio na snagu Zakon o planiranju i izgradnji. Za ovo krivično delo predviđena je zatvorska kazna od šest meseci do pet godina.

POVEZANE VESTI

Petak 04.11.2011. 20:13
Komandovace on juris i na vas...ne brinite se bagro demon-kratska
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online