Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 13.10.2010.
03:10 >> 17:24h
RTS, Vestionline A

''Rat'' policije i huligana u Đenovi

Huligani koji su uticali na to da se prekine utakmica fudbalera Italije i Srbije, nastavili su da divljaju i prave nered na ulicama Đenove.

Situacija se pogoršala posle ponoći kada su izgrednici zapalili autobus u okrađenom delu stadiona, gde ih je policija smestila. U kanonadi kamenica, polomljenih flaša i dimnih bombi povređeno je nekoliko osoba, a do trenutka kada su sukobi prestali broj povređenih dostigao je 25.

Huligani su nastavili da divljaju i na ulicama grada


Italijanska policija je oko jedan sat posle ponoći, konačno, izgubila strpljenje i uhapsila 10 najagresivnijih izgrednika, koji su se čitavog dana divljali ulicama Đenove i na koncu, festivalom agresivnosti, izazvali prekid utakmice Italija - Srbija.

U sukobima je povređeno ukupno 25 osoba, uključujući i po jednog navijača i policajca čije su povrede opisane kao teške, piše đenovljanski dnevnik Il sekolo HIH, dodoajući da su lideri grupe izgrednika, identifikovani po tetovažama, izvedeni iz autobusa i pohapšeni.


"Već dva dana se osećamo kao u barutani. Upozoravali smo Italijane da bi nešto ovako moglo da se desi... Ovo je instruirano iz Beograda i ovo nije napad na reprezentaciju već na državu", rekao je predsednik FSS Tomislav Karadžić novinarima u Đenovi.


Šef obezbeđenja italijanskog tima Roberto Masući je, međutim, demantovao da je od srpskih vlasti ili fudbalskog saveza dobio bilo kakve informacije o dolasku potencijalno opasne grupe izgrednika.


"Znali smo da postoji rizik, ali ne i ovakva agresivnost. Ovi navijači nikada nisu ni trebali da stiugnu do Italije, već je brigu o njima trebala da vodi Srbija. Ovde nije bilo srpskih policajaca", rekao je Roberto Masući.


Masući je, takođe, potvrdio da su se navijači srpskog tima tokom dana sukobljavali sa policijom po gradu, ali i da je obezbeđenje bilo nedovoljno da se 2.000 pregleda za kratko vremen, čime je, kako se čini, objasnio odakle pusta pirotehnika na stadionu.
Uspeh je, međutim, što izgrednici nisu ušli na teren, rekao je Masući.

Pre početka utakmice, huligani su napali golmana reprezentacije Vladimira Stojkovića. Stojković je odmah posle incidenta prebačen u đenovsku bolnicu San Marino, piše "Korijere delo sport" navodeći da je golman srpske reprezentacije pogođen dimnom bombom. Stojković, ipak, nije ozbiljnije povređen.


Italijanska agencija ANSA javlja da će utakmica najverovatnije biti registrovana službenim rezultatom 3:0, kao i da će Srbija narednih pet međunarodnih utakmica na svom terenu igrati bez prisustva publike. Mediji u Italiji oštro su osudili divljanje huligana na stadionu u Đenovi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online